James Patterson

James Patterson

James Patterson er en av verdens mestselgende forfattere av i dag, og flere av bøkene hans er blitt filmatisert, bl.a. Dødskysset (Kiss the Girls). Han bor i Palm Beach County i Florida sammen med sin kone og deres sønn.

”Da jeg var liten, bodde familien min på landet, og det var ingen andre små barn der. Så jeg pleide å streife rundt i skogen og leke for meg selv. For å underholde meg selv fortalte jeg meg selv historier.

Mens jeg studerte på universitetet, hadde jeg jobb jobb som nattevakt på et psykiatrisk sykehus. Da utviklet jeg en glupende appetitt på bøker. Det var på den tiden jeg begynte å skrive selv, og fem år senere fikk jeg min første roman utgitt.”

”Av og til blir bøkene mine kritisert fordi de ikke er realistiske. Da ser jeg for meg et menneske som står foran et bilde av Picasso eller Chagall og sier: ’Det der er ikke mye realistisk.’ Jeg tror ikke kunstnerne hadde ’realistisk’ i tankene da de malte. De bøkene jeg skriver er ikke ment å være realistiske eller virkelighetstro: De er mareritt. Mareritt jeg har om hvordan verden kan bli.”

Bibliografi

2013 - 1. offer

2013 - Den 5. rytter

2013 - 2. sjanse

2013 - 4. juli

2013 - 3. grad

2008 - 4. juli

2007 - 4. juli

2006 - 3. Grad

2006 - Lifeguard

2005 - Sams brev til Jennifer

2004 - 2. sjanse

2004 - Fioler er blå

2003 - Roser er røde

2003 - 1. offer

2003 - Suzannes dagbok til Nicholas

2001 - Mitt navn er Døden

2000 - Katt og mus

1998 - Jack og Jill

1998 - Svart fredag (J. Patterson)(59,50)

1997 - Leken er over

1997 - Fanget i mørket

1997 - Midnattsklubben (J.Patterson) (59,50)