Jakob Wegelius
© Copyright/fotograf: Lena Sjöberg

Jakob Wegelius

Jakob Wegelius (1966) er en allsidig barnebokskaper. Han både skriver, illustrerer og formgir sine historier. I 2009 kom Legenden om Sally Jones på norsk.
Bøkene hans er utgitt på 13 språk. Han har mottatt følgende priser for bøkene sine:

Priser:
Expressens Heffaklump 1999: för "Esperanza"
Maria Gripe-priset 2008
Augustpriset 2008: for "Legenden om Sally Jones" - årets beste barne- og ungdomsbok
Augustpriset 2014: for "Mördarens apa" - årets beste barne- og ungdomsbok
Nordisk Råds litteraturpris for Barne- og ungdomslitteratur 2015: for "Mördarens apa"

Anmeldelser

”Unik, underlig verden hos prisbelønnet svenske (…) Noen ganger får man lyst til å forklare hva som gjøre god litteratur god. Denne boka viser oss et av svarene: denne boka skaper sitt eget, minneverdige univers, og gjennomfører det med stilriktig og gripende konsekvens (…) Beviset på kvalitet er at både barn og voksen vil huske Sally i årevis etter å ha lest boka. Intet under at denne boka fikk den store svenske August-prisen i 2008.”

Morten Haugen, AdresseavisenLegenden om Sally Jones

”Teksten er en integrert del av de fine, detaljrike og forseggjorte illustrasjonene. Det er også rom for variasjon innenfor det egne uttrykket. Jakob Wegelius viser seg som en god forteller, både gjennom ord og bilder (…) Det er vanskelig å finne treffende ord for å beskrive denne boken uten å ty til klisjeer, men det ordet som kanskje kommer nærmest er «hudløs». Holdbarhetsdato: langt inn i evigheten.”

Jorid Mathiassen, Bok og samfunnLegenden om Sally Jones

"Boka er kjempefin og spennende. Dette er en bok du bør lese!"

Kamilla Spjelkavik og Maria Blekastad, Barnas Nyheter, Oppland ArbeiderbladLegenden om Sally Jones

”Merkelige hendelser, grusomme svik, kjærlighet griskhet og onde mennesker, fører gorillaen Sally Jones ut på storslåtte og dramatiske eventyr på verdenshavene. Som bildebok kan den også leses av yngre barn, men historien egner seg nok best for skolebarn. Det er sjelden man finner så fine bøker som denne!”

Elisabet Høye, Foreldre & BarnLegenden om Sally Jones

”Boken er full av eventyr og glede, latter og frykt. Selv satte jeg stor pris på boken og på å få ta del i det eventyrfylte livet til Sally Jones. Boken gir leserglede for alle, og jeg gir den terningkast 5. En bok som virkelig er verdt å lese!”

Ingrid Grødem (17), Aftenposten, Si ;DLegenden om Sally Jones

Bibliografi

2016 - Morderens ape

2009 - Legenden om Sally Jones

1996 - Spionene i Åreborg

1995 - Herr balders hemmelighet