Ingeborg Dybvig

Ingeborg Dybvig

Ingeborg Dybvig (f. 1961) har alltid skrevet, fra hun som liten forfattet lange fortellinger til hun som voksen ble journalist. Hun har i en årrekke arbeidet både i dags- og ukepresse og drevet eget produksjonsselskap, der hun laget dokumentarprogrammer for tv.

Dybvig har skrevet seks romaner for barn og ungdom: Grunnloven og den forsvunne prinsen, med handling fra Eidsvoll-bygningen, kom ut i 2005. Høsten 2007 kom spenningsromanen Mareritt i Venezia, der hovedpersonen Clara fanger en skurkebande. I 2008 kom Det forsvunne manuskriptet, der Clara løser et mysterium i Cambridge. Den tredje Clara-boken, Nobelmysteriet, foregår i Stockholm under Nobelprisutdelingen. Den kom i 2010, ble nominert til Arks Barnebokpris og også valgt ut til Leselystaksjonen 2011. I 2012 kom den fjerde boken om Clara, Diamantjakten, der hun løser et mysterium under motemessen i Paris. I den femte boken, Forfulgt i London, fra 2015, blir Clara og venninnen Emilie viklet inn i et mysterium mens de er på shopping i London. For denne boka ble Ingeborg tildelt Bokslukerprisen 2016.

Ingeborg Dybvig bor i Oslo, er gift og har to sønner. Hun arbeider som kommunikasjonsdirektør for Den norske kirken.

Titler i salg

Viser 1 - 22 av 22

Anmeldelser

"Dette er spennende, men samtidig også lett-og-grei lesning for 9-12-åringen. Clara kommer lett til det, og man kan kanskje si det er en enkel spenningsroman, samtidig inneholder den alle ingredienser en slik bok skalha. Cliffhangerne ved hvert kapittel gjør at man gjerne leser videre, og såpass spennende blir det at man ikke gir slipp. Boken rommer tips til hvaman kan gjøre i Paris, og den introduserer også leseren for kunstskatter og severdigheter (...)"

Karen Frøsland Nystøyl, Vårt LandDiamantjakten

"«Diamantjakten» er en frisk og spennende barneroman. [...] Dybvig skriver engasjerende og lettlest"

Per Ivar Henriksbø , Gudbrandsdølen DagningenDiamantjakten

"Dette er en gøy bok. Jeg vil anbefale denne boken til alle som liker litt spenning."

Kristian Røyne Larsen (13), Grimstad AdressetidendeNobel-mysteriet

”(…) dette er god underholdning med både humor, alvor og en god del menneskekunnskap. Men fin språkfølelse og evne til å eskalere på spenningskurven skaper Ingeborg Dybvig fantasirik litteratur som løfter leseren bort fra den trivielle hverdagen.”

Jon Terje Grønli, GjengangerenNobel-mysteriet

Bibliografi

2014 - Forfulgt i London

2012 - Diamantjakten

2010 - Nobel-mysteriet

2008 - Det forsvunne manuskriptet

2007 - Mareritt i Venezia

2005 - Grunnloven og den forsvunne prinsen