Omtale

Iben Sandemose (f.1950) er tegner, forfatter og scenograf. Oppvokst på Smestad i Oslo, bor nå på Nesodden. Utdannet som formingslærer, og arbeidet i flere år som sløyd- og formingslærer på Rudolf Steiner-skolen, inntil hun sluttet i 1979 for å bli kunstner. Blant flere priser har hun mottatt Hedda-prisen for beste scenografi i 1999, og Kulturdepartementets illustrasjonspris i 2017.

Sandemose har hatt en rekke tegne- og grafikkutstillinger. Hennes rike produksjon omfatter også barnebøker, kalendre, billedbøker for voksne, teaterstykker og utsmykningsoppdrag.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 46

  1. 1
  2. 2
Anmeldelser
"En vakkervond bok om redsel, sorg og skam rundt sykdom, formidlet i et poetisk billedrikt språk der forfatterens særegne illustrasjoner forsterker teksten.(...) Sjelden har jeg lest en så god, og så vond skildring av tabuene rundt kreftsykdommen. Redselen i de små og store opplevelsene visualiseres i korte eksplosjoner av minner, sanser og farger."
Anne Schäffer, Bergens TidendeDen dagen i Firenze
"Som vanlig er illustrasjonene gnistrende bra, med en klar strek og yppige detaljer."
 
Siri Pedersen, Litteraturavisen Bokstaver.noFiat og Farmor i vilden sky
"Fin å lese før og under den første flyturen. Flotte illustrasjoner som barn liker godt."
Hege K. Fosser Pedersen, Foreldre & BarnFiat og Farmor i vilden sky
"Det er denne dansende hoppingen mellom noe som går an og noe som ikke går an, som løfter denne fortellingen i tekst og bilder ut av det vanlige (...) Klare streker og flater forteller historien presist så det holder, og åpent så det lokker (...) En luftig drøm er utgangspunktet for boka, men en håndfast god leseopplevelse som man aller helst skal dele med en man er glad i, er resultatet."
Marianne Lystrup, Vårt LandFiat og Farmor på Honolulu
Bibliografi

2019 - Musikk og hjernen

2018 - Opptatt

2018 - Kalender 2019

2017 - Kalender 2018

2016 - Kalender 2017

2015 - Kalender 2016

2015 - Da du forsvant

2014 - Kalender 2015

2014 - Fiat og Farmor og den hvite løven

2014 - Den dagen i Firenze

2013 - Kalender 2014

2012 - Hurtigruten: Bergen - Kirkenes

2012 - Kalender 2013

2011 - Kalender 2012

2010 - Kalender 2011

2010 - Fiat og Farmor i vilden sky

2010 - Mesterdetektiven Fellini - Cappelen Damms Gull

2009 - Fiat og Farmor på Honolulu

2009 - Niognitti nisser

2009 - Kalender 2010

2008 - Kalender 2009

2007 - Fiat og Farmor og en til

2007 - Kalender 2008

2006 - Lykkens frakk

2006 - Sov godt, pus

2006 - Kalender 2007

2005 - Kalender 2006

2004 - Fiat og Farmor Hemmeligheten

2004 - Kalender 2005

2004 - Mesterdetektiven Fellini

2003 - Fiat og Farmor under vann

2003 - Kalender 2004

2003 - Røde Hunder

2002 - Fiat og farmor

2002 - Ikealender 2003

2001 - To ganger i uken er lite, for lite

2001 - Kalender 2002

2000 - Opq - bok

2000 - Kalender 2001

1999 - Fellini og grevlingmysteriet

1999 - Ugler i sandermosen

1999 - Kalender 2000

1998 - Fellini og sirkusmysteriet

1998 - Fellini og konsertmysteriet

1998 - Hva med meg da

1998 - Kattalender 1999

1997 - Kalender 1998

1996 - Kalender 1997

1995 - Englepels

1994 - Ringeren og notre madame

1994 - Kjerringråd for kropp og sjel

1992 - Mellom måne og sol

1991 - Kjerringråd for kropp og sjel

1990 - Vil du være kjæresten min?

1989 - Selv løvene gråter om natten

1987 - Vingemus og kattejammer

1986 - Det vokser ikke hvitløk på Skillebekk

1984 - Kort katt & genever