Iben Sandemose
© ROH

Iben Sandemose


Iben Sandemose (f.1950) er tegner, forfatter og scenograf. Oppvokst på Smestad i Oslo, bor nå på Nesodden. Utdannet som formingslærer, og arbeidet i flere år som sløyd- og formingslærer på Rudolf Steiner-skolen, inntil hun sluttet i 1979 for å bli kunstner. Blant flere priser har hun mottatt Hedda-prisen for beste scenografi i 1999, og Kulturdepartementets illustrasjonspris i 2017.

Sandemose har hatt en rekke tegne- og grafikkutstillinger. Hennes rike produksjon omfatter også barnebøker, kalendre, billedbøker for voksne, teaterstykker og utsmykningsoppdrag.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 50

Anmeldelser

"En vakkervond bok om redsel, sorg og skam rundt sykdom, formidlet i et poetisk billedrikt språk der forfatterens særegne illustrasjoner forsterker teksten.(...) Sjelden har jeg lest en så god, og så vond skildring av tabuene rundt kreftsykdommen. Redselen i de små og store opplevelsenevisualiseres i korte eksplosjoner av minner, sanser og farger."

Anne Schäffer, Bergens TidendeDen dagen i Firenze

"Som vanlig er illustrasjonene gnistrende bra, med en klar strek og yppige detaljer."

Siri Pedersen, Litteraturavisen Bokstaver.noFiat og Farmor i vilden sky

"Fin å lese før og under den første flyturen. Flotte illustrasjoner som barn liker godt."

Hege K. Fosser Pedersen, Foreldre & BarnFiat og Farmor i vilden sky

"Det er denne dansende hoppingen mellom noe som går an og noe som ikke går an, som løfter denne fortellingen i tekst og bilder ut av det vanlige (...) Klare streker og flater forteller historien presist så det holder, og åpent så det lokker (...) En luftig drøm er utgangspunktet for boka, men en håndfast god leseopplevelse som man aller helst skal dele med en man er glad i, er resultatet."

Marianne Lystrup, Vårt LandFiat og Farmor på Honolulu