Gry Moursund
© Observatoriet
Omtale
Gry Moursund (f. 1969) er oppvokst i Nordland, nå bosatt i Oslo. Hun er utdannet innen illustrasjon og grafisk design ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. I 1999 begynte hun å illustrere bildebøker, og hun har siden det mottatt en rekke priser for illustrasjonene sine. Gry Moursund er søster til barnebokforfatter og -illustratør Jill Moursund.
Anmeldelser
"Jeg fylles av knis og glede, når jeg blar meg inn i Gry Moursunds verden. [...] Her spilles på opplevelsen. Vi bare nyter stunden, det er en fryd med bildebokkarakterer som hengir seg så intens til arbeidsgleden, som Bibbi og katten gjør. Det handler om å samarbeide, om å glede seg og bitte litt om å ikke å klare å vente. Det enkle og dynamiske bildespråket i denne boka sender tankene til gamle tegneseriehefter og tidlige tegnefilmer. Kjente figurer og konsepter svever forbi mens jeg leser og blar; Pippi, Betty Boop, min mors papirdukker, gammel Disney, ja og så Jabba de Hutt. Moursund levendegjør figurene med enkle virkemidler og de er nesten på vei ut av bokformatet. Støttet av den enkle teksten, som vekselvis spør og vekselvis konstaterer er fortellingen komplett."
Anita Hartviksen Ravn, Rana BladBibbi og katten
"Prisbelønte Gry Moursunds bok «Bibbi og katten» fungerer først og fremst i kraft av sterke farger og detaljerte billedflater. [...] Det meste av fortellingen overlates til høytleserens fantasi. Boka gir stort spillerom for å peke, utbrodere og stille spørsmål [...] Streken er tydelig og distinkt, lett Disneyinspirert, samtidig som mye skjer i bildet som gir grobunn for både undring og nysgjerrighet."
Fredrik Wandrup, DagbladetBibbi og katten
"Enkel, fargerik og humoristisk bok for de minste. Alle små har ventet på noe godt, og kjenner godt til ventefølelsen."
Hege Fosser Pedersen, Foreldre & BarnBibbi og katten
"Utrolig kul og fantasirik bok. Her myldrer det med mange små herlige detaljer. Dette er boka om en utrolige bursdag som virkelig tar helt av. Vår fireårige anmelder gir boka beste skussmål: Boka ble etterspurt og lest 4 kvelder på rad!"
Elisabeth Lofthus, Mammanett.noHipp Hurra for selveste Susi
Bibliografi

2018 - Bukkene Bruse på badeland + Bukkene Bruse vender tilbake (2-i-1)

2018 - Bukkene Bruse - Aktivitetsbok

2017 - Bukkene Bruse begynner på skolen

2017 - Bukkene Bruse begynner på skolen

2017 - Bukkene Bruse vender tilbake

2017 - Bukkene Bruse begynner på skolen

2016 - Bukkene Bruse vender tilbake

2015 - Bukkene Bruse på Badeland - klaffebok

2014 - Bukkene Bruse vender tilbake

2014 - Bukkene Bruse på badeland

2012 - Bukkene Bruse på badeland

2011 - Bibbi og katten

2011 - Bukkene bruse på badeland - Levende bok

2009 - Bukkene Bruse på badeland

2008 - Hipp Hurra for selveste Susi

2004 - Min reise til Hellas

2003 - Bølla Britt og lille meg

2003 - Min reise til Danmark

2002 - Min reise til Spania

1998 - Himmelkua