Fredrik Skagen
© Fotograf Ned Alley

Fredrik Skagen

Fredrik Skagen ble født i Trondheim i 1936, er gift og har to barn. Han debuterte i 1968 med romanen Jakten etter Auriga og er en av Norges mest produktive, mest oversatte og mest prisbelønnede forfattere. Siste utgitte roman er den kritikerroste God natt, elskede fra 2007.

Skagen har gjort stor lykke med de åtte bøkene om falskmyntneren og antihelten Morten Martens. Flere av de andre krimromanene refererer til et univers rundt Trondheim politikammer, men blant de hittil 33 utgitte bøkene finnes det også «vanlige» romaner, barnebøker og et par rent dokumentariske.

Skagen har skrevet siden han var guttunge. Han satset først på en karriere som bibliotekar og jazzmusiker, men har vært forfatter på heltid siden 1976. Den første lydboka som ble utgitt i Norge var for øvrig Skagens krimroman Forræderen.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 54

Anmeldelser

Fredrik Skagen har den mest elegante språkføringen i norsk kriminallitteratur, og det gjør kanskje God natt, elskede ekstra leseverdig, men uansett er dette en krimroman som har så mye sjarm, humor og driv at den vil stå som et klart høydepunkt denne høsten."
Kurt Hanssen, DagbladetGod natt, elskede
«Kostelig. Det er godt å ha Fredrik Skagen tilbake.»
Terje Stemland, AftenpostenGod natt, elskede
"Slik vil vi ha vår Skagen!"
Ole Jacob Hoel, AdresseavisenGod natt, elskede
«Blitz er et ekte Skagen-produkt, velskrevet, velkomponert, sikker i personskildringen, med en ny vri på velbrukte motiver og en rekke tilsynelatende separate handlingstråder som tilslutt veves sammen, med alle knuter forsvarlig knyttet. (...) Skagen stiller i spenningslitteraturens mesterliga og har atter en gang levert varen»
Øystein Rottem, DagbladetBlitz
«Og det er få krimfortellinger, hva enten av norsk eller utenlandsk herkomst, man trives så utmerket i selskap med; det er rene festen»
Terje Stemland, AftenpostenBlitz

Bibliografi

2018 - Purpurhjertene

2017 - Ulvene

2017 - Forræderen

2017 - Kortslutning

2015 - Viktor! Viktor!

2015 - Døden i Capelulo

2015 - Menneskejegeren

2015 - Landskap med kulehull

2015 - Rekyl

2015 - Voldtatt

2015 - Drømmen om Marilyn

2015 - Tigertimen

2015 - Fritt fall

2015 - Nemesis

2012 - Dødelig madonna

2012 - Å drepe en sangfugl

2007 - God natt, elskede

2004 - En by som ingen ainnen: Trondheim og jeg siden 1936

2002 - Fri som fuglen

2001 - Blitz

2000 - Blomster og blod

1999 - Drømmen om Marilyn

1998 - Blackout

1996 - Rekyl

1995 - Grusomme grøss ungcub

1995 - Nattsug

1994 - Skrik

1993 - Nemesis

1993 - Når sant skal sies

1993 - Når sant skal sies/ordbok

1993 - Dødelig madonna (medf)

1992 - Å drepe en sangfugl

1992 - Otto og røverne

1991 - Alte kameraden

1991 - Landskap med kulehull

1990 - Pelle Maradona

1988 - Menneskejegeren

1987 - Purpurhjertene - rapporter fra en vietnamsoldat

1986 - Døden i Capelulo

1985 - Voldtatt

1984 - Tigertimen

1983 - Fritt fall

1982 - Viktor! Viktor!

1981 - Kortslutning

1980 - Alt står bra til med nordmennene

1979 - Forræderen

1978 - Ulvene

1973 - Papirkrigen

1970 - Jeg vet en deilig have

1968 - Jakten etter Auriga