Erlend Erichsen
© Fotograf: Fredrik Arff.

Erlend Erichsen

Erlend Erichsen (1975) er fra Bergen. Han har to års billedkunstutdanning, han har studert ved Universitetet i Tromsø og har Bachelor i litteraturvitenskap. Han har også gått på forfatterstudiet i Bø. Erlend har selv spilt trommer i flere Black Metal-band, som Molested og Gorgoroth.

Anmeldelser

“Erlend Erichsen har med Sol under jorden levert en besatt – om ikke besettende – roman som vil bevege mangt et ungt hjerte ridd av drømmer, galskap og savn – og igjen spre gravlundsgufset til de som dyrker tryggheten (...)”
Cornelius Jakhelln, MorgenbladetSol under jorden
"Sol under jorden er den typen bok som bare kunne blitt utgitt akkurat nå, og er å lese som en litterær backlash av den mørke nyromantikken som har ridd samtidskunsten de siste femårene. Veldig spesiell, og på kanten til å være et nekrofilt manifest."
Tommy Olsson, MorgenbladetSol under jorden
"Herlig bok, men ekstremt utmattende (...) Som Kaizers Orchestra på turbo og syre! Dig it! Boken er genuint original og konsistent, tro mot sitt eget univers.""
Morten ØenSol under jorden
"Sol under jorden er gåtefull, spenningsdrivende, språklig stødig. Provoserende, som gjør den engasjerende. (...) "Romanens styrke ligger i intensiteten, i det maleriske blikket som naturlyrisk blir skildret, i spennet mellom kunsten og kjærligheten som skremmende forenes."
Ingvild Solstad-Nøis, Bladet TromsøSol under jorden

Bibliografi

2010 - Sol under jorden

2005 - Nasjonalsatanisten