Elsa Beskow

Elsa Beskow

Elsa Beskow ble født i Stockholm i 1874. Hun utdannet seg ved den tekniske skolen, og ble siden lærer. Hun giftet seg med læreren og teologen Natanael Beskow og sammen fikk de 6 barn.

I 1894 begynte hun å publisere barnebladet ”Jultomten”. Hennes første bok ble utgitt i 1897. Den het "Sagan om den lilla, lilla gumman". Gjennombruddet sitt som billedbokkunstner fikk hun i 1901 med den klassiske boken "Puttes eventyr i blåbærskogen". Den boken hun kanskje er aller mest kjent for kom ut i 1918 og heter "Tante Grønn, Tante Brun og Tante Fiolett". Senere ble det utgitt flere bøker om de tre tantene.

Temaet i mange av Elsa Beskows bøker er forholdet mellom barn og voksne og barns selvstendige initiativ. Bildene hennes er ofte store med detaljer av naturen, og virkeligheten er ofte kombinert med elementer fra eventyr.

Hennes eventyr er fortalt akkurat slik hun selv fortalte dem til sine egne barn og barnebarn. Mange foreldre vil huske disse fra den gang de selv var barn, og nå kan neste generasjon få glede av dem.

Elsa Beskow døde i 1953.

Titler i salg

Viser 1 - 25 av 25

Bibliografi

1947 - Okke, Nutte og Pillerill

1947 - Petter og Lottes jul

1942 - Onkel Blås nye båt

1941 - Annika

1933 - Historien om den nysgjerrige abboren

1932 - Solegget

1930 - Nissene i hatten

1929 - Petter og Lotte på eventyr

1927 - Årets saga

1925 - Tante Bruns fødselsdag

1924 - Eventyret om den lille hinden

1923 - Reisen til landet det var en gang

1920 - Lasses eventyr i haven

1918 - Tante Grønn, Tante Brun og Tante Fiolett

1914 - Blomsterfesten

1912 - Pers nye klær

1910 - Smånissene

1907 - Oles skitur

1901 - Puttes eventyr i blåbærskogen

1897 - Historien om den bitte lille konen