Ellinor Rafaelsen
© Foto: Joar Foto / Øyvind Joar Pettersen

Ellinor Rafaelsen

Omtale

Ellinor Rafaelsen er født 24.august 1945 i Mo i Rana og har vokst opp samme sted. Hun er skilt og har to voksne sønner, svigerdøtre, tre barnebarn og ett gudbarn. Ellinor har bodd syv år på Svalbard, men er nå bosatt i Drøbak. Hun har også en leilighet i Spania som brukes med jevne mellomrom. Ellinor reiste til London som 17-åring, etter endt realskoleeksamen, for å jobbe som au pair. Fire år senere giftet hun seg og flyttet til Oslo, der hun fikk jobb i resepsjonen i Ernst G. Mortensens forlag. Hun har alltid likt å skrive, og skrivekløen våknet for alvor da hun havnet som ansatt i et forlagshus. Det begynte med små noveller for ukebladene. Senere ble hun flyttet over til redaksjonen i Norsk Ukeblad, der hun var innom samtlige avdelinger i redaksjonen. Deretter begynte hun å jobbe som frilansjournalist for ukebladet Hjemmet. Hun leverte romaner til Hjemmet samtidig som hun jobbet som journalist.

I 1990 debuterte Ellinor som bokforfatter i USA, med romanen ”Champagne and Peanuts” under navnet Lena Rafael. Året etter fikk hun forespørsel fra Gyldendal Norsk Forlag om å skrive en kort serie med underholdningsromaner. Det ble fem bøker. Disse er senere utgitt som starten på en lengre serie, ”Nordlysets døtre”, hos J. W. Cappelens Forlag AS. Samtidig begynte hun på Katja-bøkene, en serie for ungdom bestående av 15 bøker, utgitt på Gyldendal. Hennes første serie hos J. W. Cappelens Forlag AS, ”Amulettens kraft”, som består av 20 bøker, ble lansert i 2001. Serien er senere utgitt med tre og tre bøker slått sammen til en bok. Etter det har hun skrevet seriene ”Nordlysets døtre” (12 bøker), ”Hittebarnet Alicia” (15 bøker), ”Farsarven” (18 bøker), ”Polarnetter” (18 bøker), ”Annas skjebne” (18 bøker) og "Nye horisonter" (20 bøker). Hennes siste serie er ”Veien hjem”. I tillegg til seriebøkene har hun skrevet dokumentarromanen ”De tok mitt barn”, barneboken ”Bjørnar”, som handler om en isbjørnunge – og en suvenirbok om Svalbard.

Ellinor elsker å reise, og de fleste av hennes serier tar leserne med ut av Norge, til land hun tidligere har besøkt, der hun har fått inspirasjon til bøkene sine. Hun skriver gjerne fra nyere tid (fra begynnelsen av 1900 – opp mot vår tid), og er opptatt av å skildre hverdagsmennesker som vi alle kan kjenne oss igjen i. Selv om miljøene hun skriver fra kan være fjerne og eksotiske, er hun opptatt av gjenkjennelse; menneskelige følelser og adferd, som hun fletter inn i handlingen.

Ellinor er også en ivrig fotograf og er sjelden å se uten et kamera. I 2012 hadde hun en fotoutstilling med bilder fra Svalbard på Avistegnernes hus i Drøbak. Hennes interesser, foruten å skrive, er foto, reiseliv og mennesker. Strikking og kryssord er også noe hun fyller kveldene med. Hun liker å møte nye mennesker, gjerne fra forskjellige land og kulturer. Hun elsker vakker natur og er opptatt av å ta vare på alt som lever – fra en liten maur til de større, utrydningstruede artene. Hun snakker engelsk og tysk, litt fransk og holder nå på å lære seg spansk.

Titler i salg

Viser 1 - 20 av 211

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
Bibliografi

2018 - Blanke ark

2018 - Tilbake til livet

2018 - Kalde skygger

2018 - Sannheten

2018 - Dansen i mitt hjerte

2018 - Salsa

2018 - Tårer fra himmelen

2018 - Julestemning

2017 - I gode og onde dager

2017 - Endelig hjemme

2017 - Flis i tåa

2017 - Sommerstemning

2017 - Den onde arven

2017 - Lyse netter

2017 - Het lengsel

2017 - Reddende engel

2016 - Ledestjernen

2016 - Violeta

2016 - Å plukke en stjerne

2016 - Julestemning

2016 - Fortidens skygge

2016 - Fifty shades of red

2016 - Avsløringen

2016 - Ulykkesfuglen

2016 - Tyskertøs

2015 - Lysglimt

2015 - Brent barn

2015 - Siste stoppested

2015 - Amandas dans

2015 - Rødt hav

2015 - Det store sviket

2015 - To søstre

2015 - Skjebnens stemme

2015 - Under fremmed himmel

2014 - Kjærlighetens bånd

2014 - Skyggesider

2014 - Løvetannen

2014 - Nordlandsnetter

2014 - Slangen

2014 - Diamantfuglen

2014 - Den blå timen

2014 - Taushetens pris

2013 - Rom 214

2013 - Den store sammenhengen

2013 - På gyngende grunn

2013 - Edderkoppen

2013 - På bar bakke

2013 - Utstøtt

2013 - Skyggedans

2013 - Sin mors datter

2013 - Alene

2013 - Den rosa boken

2012 - Farlig fiende

2012 - Fange nr. 271

2012 - Ensomt hjerte

2012 - Det omvendte havet

2012 - Englefuglen

2012 - Enslig mor

2012 - Velkomst

2012 - Hjertebarn

2011 - Tidens tann

2011 - Rød sand

2011 - Engelen

2011 - Amulettens kraft 1

2011 - Cherie

2011 - Amulettens kraft 2

2011 - Brevet

2011 - Amulettens kraft 3

2011 - Nye tider

2011 - Amulettens kraft 4

2011 - Amulettens kraft 5

2011 - Tornefulle drømmer

2011 - Amulettens kraft 6

2011 - Møte med fortiden

2011 - Amulettens kraft 7

2010 - Ingen nåde

2010 - Kalde hjerter

2010 - Sjakk matt

2010 - Fangstkvinne

2010 - Hjerter i utakt

2010 - Hjemkomsten

2010 - På fremmed jord

2009 - For siste gang

2009 - Giftige tunger

2009 - Gjensyn

2009 - Hevnen

2009 - Emilie/Nordlysets døtre

2009 - Sannhetens ansikt/Flukten

2009 - Avslørt

2009 - Lengsel

2008 - Farsarven 12, Mot stupet

2008 - Farsarven 13, Blodets bånd

2008 - Farsarven 14, Sannhetens pris

2008 - Farsarven 15, Skjebnens valg

2008 - Farsarven 16, Kanskje, en dag ...

2008 - Tora

2008 - Siste båt

2008 - Farsarven 17, For Viljas skyld

2008 - Gjøkunge

2008 - Farsarven 18, Arven

2008 - Trollbundet

2007 - Flukt

2007 - Farsarven 3, Det vanskelige valget

2007 - Farsarven 4, Glasskår

2007 - Farsarven 5, Brutte løfter

2007 - Farsarven 6, Løgnen

2007 - Farsarven 7, Skjebnens veier

2007 - Farsarven 8, Fata morgana

2007 - Farsarven 9, Ny horisont

2007 - Farsarven 10, Valgets kval

2007 - Farsarven 11, Livets scene

2006 - Farsarven 1, Gylne løfter

2006 - Farsarven 2, Naken sjel

2005 - Markblomsten

2005 - Farlig skjønnhet

2005 - Stormvarsel

2005 - Blindvei

2005 - Farlig seilas

2005 - Ny horisont

2005 - Den gylne middelvei

2004 - Det gode livet

2004 - Det siste valget

2004 - På farlige veier

2004 - Ringen er sluttet

2004 - Opprøret

2004 - Frostnetter

2004 - Spardame uten konge

2004 - Vendepunktet

2003 - Livets valg

2003 - Forbuden frukt

2003 - Tapte illusjoner

2003 - Lykkens pris

2003 - Mellom to menn

2003 - De nære ting

2003 - Forsmådd

2003 - Vennskap

2002 - På flukt

2002 - Taterliv

2002 - Frihetens pris

2002 - Den tunge veien

2002 - Dobbeltspill

2002 - Uønsket barn

2001 - Svalbard (tysk)

2001 - Isbjørnen Bjørnar

2001 - Isroser

2001 - To kvinner

1999 - De syv søstre: Da alt begynte

1991 - Alene