Caroline Albertine Minor
© Foto: Lærke Posselt

Caroline Albertine Minor

Caroline Albertine Minor, født 1988, er utdannet fra Forfatterskolen i København. Hun debuterte med romanen Pura Vida i 2013, og Berlingske skrev at Minor «debuterer med smukt, afdæmpet sprog og en fortælling om rejser, sabbatår og ungdommens flydende identitet.»

Gjennombruddet kom med novellesamlingen Velsignelser i 2017. For den ble Minor nominert til Nordisk råds litteraturpris og tildelt P.O. Enquists pris. Da Cappelen Damm ga ut «Velsignelser» på norsk våren 2020, skrev Vårt Land: «Forteljingane flyt lett, kling godt, er fulle av overraskande vendingar og er i det heile tatt så botnsolide heilt ned i minste detalj at ein berre må ta hatten av og slutte opp om nominasjonen til Nordisk Råds litteraturpris.» Morgenbladet mente novellene var «preget av overflod», mens Dag og Tid kalte det «virtuos skrivekunst».

Med romanen Hummerens skall, som kom ut i Danmark høsten 2020, står Caroline Albertine Minor overfor sitt internasjonale gjennombrudd. Oversettelsesrettigheter er kjøpt av ledende forlag i alle de største europeiske bokmarkedene (Granta i Storbritannia, Grasset i Frankrike, Diogenes i tyskspråklige land). På norsk kommer boken i mai 2021.

Anmeldelser

Novellens jobb er å finne smertepunktene i tilværelsen, tvinne dem rundt og slippe dem på best mulig måte ut til leseren. Velsignelser gjør jobben. Velsignelser består prøven.

Vidar Kvalshaug, BOK365Velsignelser

«(...) skrevet med letthet og litterær innsikt»

«(...) det er lov å vente seg nye overraskelser fra Caroline Albertine Minor»

«(...) viser mye fint litterært håndverk i novellesamlingen «Velsignelser»

Turid Larsen, DagsavisenVelsignelser