C.J. Tudor
© (c) Bill Waters

C.J. Tudor

CJ Tudor er en britisk forfatter, bosatt i Nottingham sammen med sin partner og datter. Som sekstenåring sluttet hun på skolen og har hatt en rekke jobber opp gjennom årene, blant annet som butikkmedarbeider, tekstforfatter, radioreporter og hundelufter. Krittmannen (2018) var hennes første roman.

Krittmannen er inspirert av en boks med kritt datteren hennes fikk på sin 2-årsdag. En ettermiddag tegnet de krittmennesker i oppkjørselen. Senere den kvelden, da hun åpnet utgangsdøren, skvatt hun til da hun oppdaget de flate, hvite mennene på gata, som så riktig sinte ut. Og slik ble krittmannen til.

Gullungen (2019) handler om en lærer dom med en skjult agenda vender tilbake til sitt hjemsted for å bistå som sensor på en skole han selv gikk, bare for å avdekke en enda mørkere hemmelighet enn han noensinne kunne ha forestilt seg.

Anmeldelser

«... en fascinerende og original historie.»

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenGullungen

«... en fascinerende og original historie.»

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenGullungen

C.J. Tudor gir deg en krypende uhygge fra første side i boka Gullungen. Hvis du fikk med deg hennes forrige bok, Krittmannen, kan jeg love at denne er like spennende. Eller kanskje aller mest uhyggelig. (...) Du vet rett og og slett ikke om du kan stole på jegpersonen. Motivene avdekkes utover i boken og holder deg på tå hev.

Trude Ånnevik, Hamar ArbeiderbladGullungen

Boka har godt driv, historien er levende skildret, karakterene er skadeskutte, småskrudde, rare. Når historien tok fart så ble boka nesten umulig å legge fra seg. Jeg ser virkelig frem til nye bøker fra Tudor, en ny spenningsforfatter i toppklasse. Er du ute etter en spennende, knallgod og lettlest påskekrim, er dette et godt valg. Anbefales !

Anita Ness, Artemisias Verden (blogg)Gullungen

C.J. Tudor gir deg en krypende uhygge fra første side i boka Gullungen. Hvis du fikk med deg hennes forrige bok, Krittmannen, kan jeg love at denne er like spennende. Eller kanskje aller mest uhyggelig. (...) Du vet rett og og slett ikke om du kan stole på jegpersonen. Motivene avdekkes utover i boken og holder deg på tå hev.

Trude Ånnevik, Hamar ArbeiderbladGullungen

"Boka har godt driv, historien er levende skildret, karakterene er skadeskutte, småskrudde, rare. Når historien tok fart så ble boka nesten umulig å legge fra seg. Jeg ser virkelig frem til nye bøker fra Tudor, en ny spenningsforfatter i toppklasse.Er du ute etter en spennende, knallgod og lettlest påskekrim, er dette et godt valg. Anbefales !Anita Ness, Artemisias Verden (blogg)Gullungen

"Boka har godt driv, historien er levende skildret, karakterene er skadeskutte, småskrudde, rare. Når historien tok fart så ble boka nesten umulig å legge fra seg. Jeg ser virkelig frem til nye bøker fra Tudor, en ny spenningsforfatter i toppklasse. Er du ute etter en spennende, knallgod og lettlest påskekrim, er dette et godt valg. Anbefales !Anita Ness, Artemisias Verden (blogg)Gullungen

"Det er en intrikat og godt fortalt historie C.J. Tudor formidler. Hun kombinerer en allmenngyldig fortelling om å være tenåring på 80­tallet og etablert voksen i våre dager, med lekne populærkulturelle referanser og et godt plott der brikkene faller på plass til slutt."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenKrittmannen

"Dette er en utrolig godt sammenflettet thriller, plottet er genialt og leseopplevelsen min var av det sitrende slaget (...) Godt språk og flotte mellommenneskelige skildringer er et pluss i denne type historie, så jeg flesker til med årets første 6`er på terningen!"

Tine Sundal, Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur (blogg)Krittmannen

"Krittmannen er en nifs krimroman om jakten på en morder der mystiske krittfigurer både tåkelegger og peker på den skyldige.(...) Barndommen kan utvilsomt være idyllisk - men også fylt med frykt og uhygge. I Krittmannen får vi alt i rikt monn."

Tom Egeland, VGKrittmannen

"Romanen har som sagt godt driv, den er spennende og velformulert med mange overraskende vendinger. Den er også til tider nifs og spooky og jeg skjønner at noen assosierer denne med Stephen Kings tidlige bøker. Det er mye grusomt som skjer her, men humoren og snerten boka er skrevet med myker opp alt det fæle. Det gjør den til en total underholdende opplevelse, på tross det tyngende alvoret."

Anita Ness, Artemisias verdenKrittmannen

"Hendelser for 30 år siden avdekkes når Krittmannen vender tilbake til en engelsk småby. Dette er en godt fortalt historie om mørke nabolagshemmeligheter."

Harald Birkevold, Stavanger AftenbladKrittmannen

"Krittmannen er definitivt en anbefalelsesverdig roman. Gå for all del ikke glipp av denne boken!"

Beate Ellingsen, Heartart bloggKrittmannen

"Tudors største styrke er den brutale vekslingen mellom den nærmest idylliske skildringen av landsbylivet og opplevelsen av det uhyggelige som venter i mørket. Penna flyter, personskildringene er troverdige og du får aldri lyst til å legge boka fra deg. Plottet er også bygget opp på intelligent vis. Nye ting og hendelse kommer jevnlig fram. Både fra fortid og i nåtid. Alt flettet sammen på en måte som bygger spenningen mer og mer opp mot forløsningen."

Trønder-Avisa, Per-Magne MidjoKrittmannen