Arnfinn Kolerud
© Foto: Kristin Oldeide

Arnfinn Kolerud

Arnfinn Kolerud (f.1968) kjem frå Romsdal, men bur på Flatraket i Nordfjord. Han skriv for både barn og vaksne og har fått fleire prisar for bøkene sine. Han liker godt å spele sjakk og besøke barneskular.

Anmeldelser

"Som så alltid hos Kolerud skriver han bøker som er like morsomme og poengterte for alle aldersgrupper. Kolerud tilhører eliten av norske barne- og ungdomsbokforfattere. Og den språklige humoren er alltid et sentralt element hos ham. Han har en måte å vri på språket på som knapt noen gjør bedre og stiligere. Ikke minst benytter han barnespråk til å kaste lys over problemstillinger som også voksne baler med. Dette er rett og slett moro for alle. Og noe å tenke på attpåtil."

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladSnillionen

"Kolerud har eit imponerande talent for språkleg fabulering. I boka vrimlar det av humoristiske fomuleringar når barn forklarer dei vaksne kva som er presist og ikkje-presist språk. Barn med sine enkle men ytterst logiske oppfatningar av språk set lett dei vaksne på plass. Det er både tankevekkande og morosamt."

Jostein Sæbøe, Romsdals BudstikkeSnillionen

"Gjennom hele forfatterskapet sitt har Arnfinn Kolerud vist at han har sans for humor. Han har også en solid sympati med dem som skiller seg ut, som trenger litt ekstra hjelp, eller ikke kan tilpasse seg en institusjonalisert samværsform. Kolerud er læreren som ser eleven, han er den som lemper mildt, der litt forståelse og omsorg er på sin plass.Det kan høres pompøst ut, men er det motsatte. Kolerud diskuterer verdier, rett og slett, gjennom en spennende fortelling om snillion-konkurransen."

Anne Cathrine Straume, NRKSnillionen

"Forfatteren skriver humoristisk og overraskende om hverdagslige dilemma, uten å moralisere."

Elise Bernstein Van Nuys, Fredriksstad BladSnillionen

Bibliografi