Arne Hugo Stølan
© ©Nille Leander / Cappelen Damm

Arne Hugo Stølan

Arne Hugo Stølan (f. 1955) debuterte i 1987 med samlingen Min tid med Mathilde, og har gjennom flere tiår skrevet og utgitt dikt. Han har også vært mangeårig litteraturanmelder i VG og undervist ved Skrivekunstlinjen på Nansenskolen.

Anmeldelser

«(...)det som i beskrivelser av enkeltskjebner kaller på sympatien og melankolien, reiser seg i lesningen av Stølans dikt til et kollektivt, politisk raseri over alt som svikter, alt vi svikter, ikke fordi vi ikke er sterke nok til å bære byrden, men ganske enkelt fordi vi har muligheten til å la være»

Sandra Lillebø, KlassekampenEpikrisepoesi

"Selv med en fot i begge i begge verdener presterer Stølan fjellstøe nedslag.(...) Forfatteren er leken og fabulerende. Dette i tospann med en søken etter menneskelivets dypere sammenhenger, samt en penn det spruter av, har resultert i en diktsamling som overrasker, som aldri blir kjedelig, enn si, kledelig poetisk."

Fartein Horgar, AdresseavisenDansefeber

"Som samlingens tittel antyder, kan diktene forventes å være i bevegelse. Forventningen innfris. Diktene er ordrike, men knappe nok; de glir aldri ut. Det er denne balansegangen som skaper spenning og bevegelse, sammen med det fortellende, og de mange dansemetaforene.(...) PS. Det er lov til å legge lyrikk under juletreet."

Ida-Sofie Solberg Stryken, Gudbrandsdølen DagningenDansefeber

Arne Hugo Stølans Kildeskrift legger seg i toppen av poesistigen med dette vakkervoldske verket."

Lene E. Westerås, NordlysKildeskrift

”Kildeskrift av Arne Hugo Stølan er en diktbok med en blanding av refleksjon og samfunnskritikk. Det er blitt en velskreven og innholdsrik bok. Stølan tar opp både ytre og indre konflikter, og ser på hvordan de henger sammen."

Sjur Andersen, Poeten.noKildeskrift

"Godt håndverk og følelse for ord."

Rolf Langstrøm , FædrelandsvennenKildeskrift

"Dette er drivende godt, Stølan! I flere av diktene maner lyrikeren fram fine bilder og erindringsglimt, spesielt fra guttedager og oppvekstår."

Oddvar Rakeng , Gudbrandsdølen DagningenKildeskrift

Bibliografi

2021 - Tulipanforestillingen

2019 - Gjennomtrekk

2017 - Mannakorn

2014 - Epikrisepoesi

2010 - Dansefeber

2006 - Invasjonshistorier

2003 - Kildeskrift

2000 - Ansiktets overskridelser

1997 - Moratorium

1994 - Bitterhetens ild

1993 - Høy sol

1990 - Bumerang

1988 - Forvandlingens kunst

1987 - Min tid med mathilde