Annette Münch

Annette Münch

Annette Münch (f. 1981) er oppvokst i Bærum, men bor i Oslo. Hun har trent kampsport i ti år, og har blant annet svart belte 2. dan i taekwondo. Annette har jobbet som magasinredaktør i Egmont og vært ansvarlig for debattsiden Si ;D i Aftenposten. Hun er i dag redaktør og partner i Flow Media, et redaksjonelt kommunikasjonsbyrå som blant annet lager kundemagasin.

Les intervju med forfatteren her.

Anmeldelser

"Annette Münch er ikke redd for å utforske betente ungdomsmiljøer. [...] Romanen bygger på samtaler Münch har hatt med unge brukere av anabole steroider. Det gjør fortellingen om Casper troverdig. Han er en sympatisk fyr som gjør dårlige valg. [...] Romanen har flere spenningsspor, og språket er dynamisk og solid. Det er bra at Münch skriver en slik fortelling og gjør boling forståelig for oss. [...] en viktig bok som studerer hvordan ikke bare kroppen, men tankene og følelsene, påvirkes av steroider. Casper klarer seg, men romanen viser - med intensitet og tydelighet - hvordan et misbruk oppstår, og ikke minst, kan fortsette."

Maya Troberg Djuve, DagbladetBadboy: steroid

"Presset Capser føler på i boken oppleves like reelt som om vi skulle lest om vår egen ungdomstid. Behovet for å opprettholde fasaden når livet faller sammen rundt oss har eksistert til alle tider. Dette blir spesielt godt skildret i boken, noe som også gjør Badboy: Steroid til en tidløs roman. Likevel er temaet mer spesifikt for vår tid. Münch belyser et livsfarlig samfunnsproblem blant både unge og voksne i dag på en så troverdig måte, at det virker skremmende hverdagslig. [...] Münch viser hvor lett dette dagsaktuelle problemet forsvinner under radaren til folk. [...] Leseren utvikler et hat-elsk forhold til karakteren, samtidig som det er lett å få sympati for ham. Münch lykkes også med dialogene mellom ungdommene i boken. De typiske språktrekkene er på plass, men uten at det blir pinlig. [...] Her er det mye både unge og voksne kan lære av!"

Kjersti F. Ruud-Salomonsen, Vårt LandBadboy: steroid

""Badboy: Steroid" er en god skildring av ungdom som bruker anabole steroider. Historien sammenfaller med det vi i Dopingtelefonen får av skjebner. Boken er veldig, veldig troverdig."

Margaret Tveitan, leder ved Dopingtelefonen ved Aker sykehusBadboy: steroid

"«Jenteloven» er en brutal og realistisk roman som de flesteungdommer vil ha godt av å lese."

Hanne Torgersen, Haugesunds AvisJenteloven

"Den lille tynne antologien er godt egnet til å gi ungene på mellomtrinnet både sug i magen og rødme i kinnene. Her er det skjelmske blikk, frekke utfordringer, flust i misforståelser, hjertebank, nesten kyss, helt ekte kyss og alle de gode og onde følelser som hører med (...) Tegningene framhever og understreker viktige elementer i tekstene på en slik måte at det stimulerer leserens egen billedskaping framfor å styre den."

Petra J. Helgesen, Barnebokkritikk.no

”(…) dette er spennende og morsom lesning. Man blir lett dratt inn i historiene på en morsom måte. Det er mange som er litt forelsket eller lurer litt på hvordan det er å være det. Dette er en sikker vinner for leselystne og forelsket jenter og gutter.”

Tone Langseth Luth, Oppland Arbeiderblad

"Drivende gode replikkvekslinger og høy spenning (...) Leseren sitter hele tiden med følelsen av at hun vet hva hun skriver om. Münch kjenner disse menneskene."

Petra J. Helgesen, Bergens TidendeJenteloven

" (...) en ungdomsroman som er drivende godt skrevet og som virker realistisk uten å gi inntrykk av verken å overdramatisere eller romantisere miljøet som skildres. Dette vil ikke bare bli vårens mest omtalte ungdomsroman; det er også en av vårens beste for ungdom."

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladJenteloven

"en historie som er medrivende og en fortelling som er drivende godt fortalt (...) Annette Münch fikk Kultur- og kirkedepartementets debutantpris for Kaoskrigeren da den kom i 2006. Hun har i år vartet opp med en roman som enkelt kan forsvare en pris eller to. Jenteloven bør leses av jenter som gutter, kvinner som menn."

Marius Fossøy Mohaugen, Barnebokkritikk.noJenteloven

"Boken er full av sterke inntrykk og utrolig bra beskrivelser som gjørdet ekstra spennende (...) Man kan også kjenne seg igjen i beskrivelsene av følelser og handling."

Live Skow Hofgaard, Anmeld ;D, AftenpostenJenteloven

"Rystende om ungdommens råskap."

Cathrine Krøger, DagbladetJenteloven

"Jenteloven er en spennende og god bok. Rå, men likevel med mange følelser. Selv om den handler om jenter, har den også appell til gutta."

Linn T. Sunne, Oppland ArbeiderbladJenteloven

"Det är med andan i halsen man läser, allt blir snabbt värre och värre. Riktigt obehaglig och samtidigt riktigt bra skrivet."

Johanna Lindbäck, Bokhora.seJenteloven

"Annette Münch gir oss et innblikk i skjebnene bak avisoverskriftene om voldelige jentegjenger, samtidig som hun har skrevet en spenningsroman som er vanskelig å legge fra seg."

Hilde Bjørhovde, AftenpostenJenteloven

"Annette Münch får til det vanskelige kunstykket å gi en ytterst replikkspekket skrivemåte et naturlig preg (...) leseren henger med i og tror på den drivende handlingen".

Ivar Olstad, Gudbrandsdølen DagningenJenteloven

"(...)boka er ikke bare rystende vold: Annette Munch skriver veldig godt! Om vennskap, klasserom, kjærlighet og ungdomstid. Observasjoner, sansninger og språkføring glir fint(...)"

Morten Haugen, AdresseavisenJenteloven

”Annette Münch fikk debutantpris for «Kaoskrigeren» da den kom i 2006. Årets bok bør også kunne få en pris da Münch har skrevet en drivende god og engasjerende bok om et aktuelt tema. Les en bok det er vanskelig å legge fra seg!”

Jorunn Tveter, Asker og Bærums BudstikkeJenteloven