Abid Raja
© Foto: Venstre

Abid Raja

Abid Raja (1975) er advokat, Venstre-politiker og tidligere kultur- og likestillingsminister i Solberg-regjeringen.

Abid Raja har tidligere stått bak Dialogmøtene og tenketanken Minotenk, som han etablerte i 2009. I 2010 ble han tildelt Fritt Ord-prisen for sitt arbeid.

Anmeldelser

... Raja er en god formidler. Med tungen rett i munnen forklarer og nyanserer han kompliserte problemstillinger, som ofte har blitt for overfladisk behandlet i media. Kort og godt er dette en bok til å bli klokere av.

Sten Inge Jørgensen, VGDialog

Raja gir oss modige refleksjoner omkring temaer som fattigdom, forbudt kjærlighet, ytringsfrihet, ekstremisme og undertrykkelse av barn, kvinner og homofile, problemstillinger som finnes både innad i minoritetsmiljøene og mellom disse miljøene og det norske samfunnet. (...) Hvorvidt Rajas slutninger er gode eller ikke, kan jeg vanskelig vurdere. Men jeg føler meg en god del klokere nå.

Ida-Sofie Solberg Stryken, Gudbrandsdølen DagningenDialog

Stringent og fornuftig bygger Raja opp sin argumentasjonsrekke slik han kjenner den fra debatter og sine egne besøk i flere av Europas «hotspots».

Johan O. Jensen, AdresseavisenDialog

"Abid Q. Raja har skrive ei ærleg og tett argumentert bok som ikkje feiar dei vanskelege spørsmåla under teppet."

Bernt Hagtvet, Dag og TidDialog

"En bragd av Abid Q. Raja: Han får dialog til å bli håndgripelig,ikke bare festtalesvada. [...] «Dialog» [er] et av de mest oppmuntrende, konstruktive og nyanserte bidragene i integreringsdebatten som har kommet i bokform på lang tid."

Stian Bromark, DagsavisenDialog