(…) en bok med flere veggisburgere enn du visste fantes (…) Uten tvil en bok man vi ha i hyllen.
Jane Johansen har laget en bok med flere veggisburgere enn du visste fantes, og alt det gode tilbehøret du vil ha til. Boken er svært oversiktlig, med en innholdsfortegnelse som enkelt viser vei. Det er en god innføring i boken med forklaringer over måleenheter og steking, samt hvilke redskaper du bør ha på kjøkkenet. Hun tar også for seg utfordringer som kan skje underveis – og gir løsningen på dem. Boken er fin og ryddig, lett å finne frem i og har fristende bilder. Hun viser til passende tilbehør og det står oppført i hver oppskrift hvor mange burgere den gir. Selv om det er veganske oppskrifter vil de aller fleste ingrediensene fås kjøpt i dagligvarebutikker. Om ikke er det forklart hvor du får tak i råvaren og det er foreslått alternativ erstatning. Små tips og erfaringer underveis gjør oppskriftene suksess-sikre. Uten tvil en bok man vil ha i hyllen.
(...) Grundig innføring i hvordan du best mulig kan kombinere de mangfoldige smaker og krydder som finnes i det indiske kjøkken (…) Lekre retter til både hverdag og fest.
Lyst å briljere på kjøkkenet med nye eksotiske smaker? I Masalamagic gir Niru Kumra deg en grundig innføring i hvordan du best mulig kan kombinere de mangfoldige smaker og krydder som finnes i det indiske kjøkken, samt oppskrifter på en rekke flere retter enn hva nordmenn flest er vant til å få servert på indisk restaurant (ikke bare "Tikka Masala" her altså). Boken er pedagogisk bygget opp med en grundig innføring i alt fra oljer, krydder, linser og meltyper i begynnelsen. Hver enkelt oppskrift er enkelt forklart, med enkle tips til hvordan du kan erstatte enkelte ingredienser ved behov, og med innbydende bilder av hver rett. Her finner du lekre retter til både hverdags og fest.
Mia Frogners misjon er å få oss til å spise mer grønnsaker og frukt, og redusere matsvinnet. I denne kokeboken presenterer hun 60 oppskrifter som er inndelt etter råvaren som er hovedingrediens. Eksempler er potetpizza, blomkålwings og haloumi med avokado og mangosalat. Nydelige bilder vekker appetitten. Denne boken beviser at vegetarmat er både spennende og smakfull. Bloggen hennes, Grønnbonanza.com, er også verdt å ta en titt på.