Dorthe Nors mottok i 2011 Statens Kunstfonds Treårige Artbejdsstipendium og i 2014 ble hun tildelt den ærefulle Per Olov Enquist-prisen. Foto: Kirsten Klein

Speil speil blink er på kortlisten til den internasjonale Man Booker-prisen, en av verdens mest prestisjetunge litterære priser.

Dorthe Nors en av Danmarks mest orginale stemmer fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Kantslag, som ble utpekt av Publishers Weekly som en av de 100 best bøger i USA i 2014. Nors mottok i 2011 Statens Kunstfonds Treårige Artbejdsstipendium og i 2014 ble hun tildelt den ærefulle Per Olov Enquist-prisen.

Speil speil blink kom på dansk i 2016 og ble oversatt til norsk 2017 av Pernille Rygg. I Speil speil blink møter vi Sonja. Sonja kan ikke skifte gir. Det er faktisk tvilsomt om hun i det hele tatt kan lære seg å kjøre bil. Hun er eldre enn alle de andre som forsøker å ta lappen, og kjørelæreren hennes, Jytte, har så mye på hjertet at hun ikke har tid til å lære Sonja å gire. Hun bare gjør det for henne. På sjette måneden.

Den internasjonale Booker Prisen

Den internasjonale Booker Prisen en av verdens mest prestisjetunge litterære priser. Prisen er en britisk litteraturpris innstiftet i 2004 som et komplement til Bookerprisen. Den utdeles annenhvert år siden 2005 til forfattere hvis bøker er blitt utgitt på engelsk, uansett forfatterens nasjonalitet og eget språk.