Bokpod

Podcast med Merethe Lindstrøm

Merethe Lindstrøm om rotløs barndom, kunstnerfamilien, høy musikk, tinnitus, Fra vinterarkivene og hvorfor hun nå bor i England.


 

Merethe Lindstrøm (f. 1963) debuterte som forfatter i 1983 med novellesamlingen Sexorcisten og andre fortellinger og har skrevet ytterligere fem novellesamlinger og åtte romaner. Alle bøkene hennes har fått god mottakelse og interessen for forfatterskapet har lenge vært stigende. Merethe Lindstrøm er en av de viktigste samtidsforfatterne i Norge i dag. Hun er blitt kalt en tvilens forfatter, en som urovekkende presist skildrer menneskets innerste smertepunkter. For novellesamlingen Gjestene (2007) ble Lindstrøm nominert til flere viktige litteraturpriser, og hun fikk Doblougprisen for sitt forfatterskap. Dager i stillhetens historie (2011) førte til et endelig gjennombrudd, også internasjonalt.

Hun mottok både Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris for romanen. Den siste romanen Fra vinterarkivene er Lindstrøms åttende roman. Den er en akutt og dypt personlig roman. I glassklare bilder av omgivelsene til personer som befinner seg i en slags eksistensiell nød og hjelpeløshet overfor livet, speiler forfatteren sin egen historie.

 

For mer informasjon om Merethe Lindstrøm og hennes bøker, Oktober og Aschehoug

Om BokPod

BokPod presenterer Norges mest interessante forfattere i en ukentlig podcast. Ta med deg dine favorittforfattere – når som helst, hvor som helst. Intervjuer er Hallgeir Opedal, prisbelønt portrettør kjent fra Dagbladet Magasinet, les mer.

Nye intervjuer vil bli publisert på denne siden og i iTunes, der du kan abonnere.

Hvordan høre på BOKPOD les her

 

abonner.png

facebook-bokpod.png

Bokpod er sponset av Cappelen Damm og Storytel med støtte av Fritt ord.  Produsent Monkberry.