Bokpod

Podcast med Per Petterson

I dette intervjuet forteller Per Petterson om den sene debuten, setningene som aldri kommer, Ut og stjæle hester, tragedien Scandinavian Star og om den nye romanen Menn i min situasjon.

Per Petterson (f. 1952) debuterte med novellesamlingen Aske i munnen, sand i skoa i 1987. Han har siden utgitt sju romaner, blant dem Ut og stjæle hester (2003) som også ble en stor internasjonal suksess.

I Storbritannia ble han som første norske forfatter noensinne tildelt Independent Foreign Fiction Prize og The International IMPAC Dublin Literary Award.

I USA ble romanen  Ut og stjæle hester kåret til en av de fem beste fiksjonsbøkene i 2007 i New York Times, og en av de ti beste fiksjonsbøkene i Time Magazine og Entertainment Weekly, og den britiske avisen Times kåret den som eneste skandinaviske roman på sin topp 100-liste over beste bøker siste tiår.

I 2008 utkom Jeg forbanner tidens elv. For denne mottok Petterson Brageprisen, Kritikerprisen og Nordisk råds litteraturpris. Jeg nekter, Pettersons niende bok, utkom i 2012. For denne ble han tildelt Bokhandlerprisen.

For mer informasjon om Per Petterson og hans bøker se nettsidene til forlaget Oktober.

Om BokPod

BokPod presenterer Norges mest interessante forfattere i en ukentlig podcast. Ta med deg dine favorittforfattere – når som helst, hvor som helst. Intervjuer er Hallgeir Opedal, prisbelønt portrettør kjent fra Dagbladet Magasinet, les mer.

Nye intervjuer vil bli publisert på denne siden og i iTunes, der du kan abonnere.

Hvordan høre på BOKPOD les her

 

abonner.png

facebook-bokpod.png

Bokpod er sponset av Cappelen Damm og Storytel med støtte av Fritt ord.  Produsent Monkberry.