Visjoner for det gode arbeidsliv (Heftet)

Arbeidsmiljøloven i samfunnsvitenskapelig lys

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 345
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202559540
Kategori: Samfunnsvitenskap og Fagbøker
Fag: Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag, Sosiologi
Nivå: Akademisk
Omtale Visjoner for det gode arbeidsliv

Visjoner for det gode arbeidslivet er den første samlede, samfunns- og atferdsvitenskapelige beskrivelse og analyse av hva «arbeidslivets grunnlov», Arbeidsmiljøloven, har betydd for arbeidslivet siden 1970-årene og frem til i dag. Boken

  • forklarer hva loven har betydd som visjon og reformstrategi for arbeidslivet
  • beskriver lovens premisser og særtrekk
  • beskriver hvilke modeller for arbeidsmiljøregulering den bygger på
  • presenterer en ramme for å forstå den betydning arbeidsmiljølovgivningen har hatt over tid
  • gir en faglig reise gjennom vårt arbeidslivs senindustrielle fase
  • gir et frempek mot de neste 30-40 årenes arbeidsliv og arbeidsmiljø
Nå, ved inngangen til den fjerde industrielle revolusjon med sin kunstige intelligens, robotisering, raske omstillinger og nye organisasjons- og ledelsesformer, er det særs viktig å klargjøre de verdipremisser og idealer Arbeidsmiljøloven bygger på. Selv om vi etter hvert har skaffet oss mye ny innsikt i og fakta om det norske arbeidslivet, viser boken at det fremdeles er mange hvite felter på vårt arbeidsmiljøkart. Den stiller spørsmålstegn ved om Arbeidsmiljøloven virkelig har bidratt til et «arbeidsliv i verdensklasse», og om arbeidsgivere, arbeidstakere og myndigheter arbeider sammen for å realisere denne visjonen.

Til toppen

Flere bøker av Jan Erik Karlsen:

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Dr. oecon Jan Erik Karlsen er professor emeritus ved Universitet i Stavanger i industriell økonomi og endrings- og fremsynsledelse. Han har vært gjesteprofessor ved flere utenlandske læresteder i Europa og USA, visepreses og preses ved Vitenskapsakademiet i Stavanger, og har utgitt en rekke fagbøker, artikler og forskningsstudier om ulike sider ved det moderne arbeidslivet. Han er også medlem av World Futures Studies Federation, et nettverk for fagfolk innen fremsynsstudier, og med i det akademisk råd for European Journal of Futures Research.