Vintertronen (Heftet)

Serie: Haakon & Maud 3

Forfatter:

Vintertronen er beretningen om en dansk prins og en engelsk prinsesse som ble kronet til konge og dronning i verdens nordligste monarki. De måtte lære seg alle overvintringens kunster, skiløpingens balansegang og parlamentarismens lover.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Haakon & Maud
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202246662
Kategori: Biografier
Omtale Vintertronen

For første gang kan Haakon VII’s historie fortelles med basis i hans egne dagbøker. Vintertronen presenterer leseren for en ny kongeskikkelse.

En sommerdag for 100 år siden fant den siste kongekroning sted i Norden. Hvordan skulle et fremmed prinsepar regjere et egenvillig folk og symbolisere en nasjon de ikke kjente? Hva tenkte ekteparet som fikk middelalderens kroner plassert på sine unge hoder?

Det ferske monarkiet var truet av anarkismens bomber, revolusjonens flammer og høyresidens omfavnelser. I dette tredje selvstendige bindet i serien om kong Haakon og dronning Maud må kongefamilien lære seg overvintringens kunst, skiløpingens balansegang så vel som parlamentarismens lover. Innflytterne søker tilflukt i vennskapet med nordmannen fremfor noen, polfareren Fridtjof Nansen.

Beretningen ender dramatisk i året 1913, på randen av den første verdenskrig, foran abdikasjonens stup.

Med adgang til seks kongelige familiearkiver og en rekke private kilder i inn- og utland, legger Tor Bomann-Larsen nye premisser for forståelsen av vår nasjonale historie.

Til toppen

Andre utgaver

Vintertronen
Bokmål Innbundet 2006
Vintertronen
Bokmål Ebok 2014
Vintertronen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Tor Bomann-Larsen:

Om forfatter

Tor Bomann-Larsen (f. 1951) er en av Norges skarpeste og viktigste samtidsforfattere. Han har utgitt bildebøker, tegneserier, essays, politisk satire og en historisk roman.

Størst anerkjennelse har han høstet for sine biografier, ikke minst det monumentale verket om kong Haakon VII og hans tid. Åttende og siste bind av verket om Haakon & Maud og deres samtid, ble lansert høsten 2019 til strålende anmeldelser. Bomann-Larsen har mottatt Brageprisen og en rekke andre utmerkelser.

Bøker i serien