Vinterbarn (Heftet)

Serie: Cappelen Damms Moderne Klassikere 2

Forfatter:

Tove Nilsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vinterbørn
Oversatt av: Nilsen, Tove
Serie: Cappelen Damms Moderne Klassikere
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202656362
Kategori: Romaner og Klassikere
Omtale Vinterbarn

Vinterbarn av Dea Trier Mørcher en roman fra sykehusets fødeavdeling. En gruppe gravide kvinner er innlagt med svangerskapskomplikasjoner. De har ulik bakgrunn, men på sykehuset oppheves forskjellene. Alle har de den samme sykehusskjorten og synes det er like vanskelig å sovne i den kjølige natten når tankene flyr. Vi følger Marie, Connie, Habiba, Olivia og de andre kvinnene i tiden fram til, under og etter fødselen.

Vinterbarn kom første gang ut i 1976 og dermed var en moderne klassiker født. Den kom på norsk året etter i Tove Nilsens oversettelse. Dea Trier Mørchs kollektivroman vakte øyeblikkelig sensasjon, og betraktes som 70-tallets store generasjonsroman.

Til toppen

Andre utgaver

Vinterbarn
Bokmål Ebok 2020
Om forfatter

Dea Trier Mørch (1941-2001) var forfatter og billedkunstner. Hun fikk sitt gjennombrudd med romanen Vinterbarn i 1976. Den ble senere filmatisert. Dea Trier Mørch var politisk aktiv på venstresiden. Hun var medstifter av kunstnerkollektivet Røde Mor i 1969 som hadde som formål å skape politisk kunst. Hun har skrevet en rekke bøker hvorav de aller fleste er utgitt på norsk, men det er Vinterbarn som står igjen som hennes mesterverk.

Bøker i serien