Vindens navn (Innbundet)

kongedreperkrøniken: dag én

Forfatter:

Morten Hansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 877
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Name of The Wind
Oversatt av: Hansen, Morten
ISBN/EAN: 9788280873613
Kategori: Romaner
Omtale Vindens navn

Vindens navn er en bok som er dømt til å bli en klassiker, i følge The London Times. Det kan virke som store ord, men den nye fantasytrilogien fra Patrick Rothfuss har fått millioner av tilhengere verden over. De to bøkene i serien har begge ligget på The New York Times bestselgerliste. Vindens navn er klassisk i både format og form, men Rothfuss imponerer med å skape et fantastisk univers ved finne sin egen unike historie og språk innen sjangeren.

Historien i Vindens navn er på en måte den enkleste som finnes: Historien om en manns liv, Kvothe, en av verdens mest legendariske menn som har gått under jorden etter å ha utført både fantastiske og grusomme handlinger. Alle tror han er død, inntil en kronikør sporer ham opp og overtaler ham til å fortelle livshistorien sin.

«Han er skremmende god denne Rothfuss», sa forfatteren av A Game of Thrones, George R. R. Martin om fantasydebutanten som har skapt en verdenssensasjon.

Til toppen

Fantasy i særklasse (…) Dette blir en klassikerserie

Oppland Arbeiderblad

Andre utgaver

Vindens navn
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Patrick Rothfuss:

Om forfatter

Patrick Rothfuss regnes som en av de mest spennende fantasyforfatterne i de senere år. De to bøkene i Kongedreperkrøniken, Vindens navn og En vis manns frykt, har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer.

Hans tredje roman på norsk, Stillhetens musikk, handler om Auri, en av bifigurene i Kongedreperkrøniken.