Vi er her for å dra et annet sted (Heftet)

Reise-essays 2003–2016

Serie:  370

Forfatter:

Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 360
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: White sands
Oversatt av: Herrman, Bjørn Alex
Serie:
Serienummer: 370
ISBN/EAN: 9788282882194
Kategori: Reisebøker
Omtale Vi er her for å dra et annet sted

Geoff Dyer er en av de absolutt ledende engelskspråklige essayistene, og en hvis innflytelse griper langt inn i de skjønnlitterære rekker. Han er en av flere hvis skrivevirke er med på å viske ut skillene mellom romanen og essayet. Helt siden debuten i 1987 har Dyer gått fram og tilbake mellom sjangrene, eller man kunne også sagt: stått stille midt i mellom dem. Som essayist er Dyer vanskelig å kategorisere. Man kan godt si at han skriver kritikk-essays, av litteratur, fotografi, film og musikk. Og ikke minst skriver han reiseessays. Dyers nye bok på norsk består av to slike: kultklassikeren Yoga for folk som ikke gidder å drive med det (2003) og White Sands (2016).

Til toppen

Flere bøker av Geoff Dyer:

Anmeldelser Vi er her for å dra et annet sted

"Strålande reiseessays for alle (…) Har du ikkje høyrt om Geoff Dyer, seier du? Det er du ikkje aleine om. Eg har gode nyheit­ er til deg: Då har du mange gode lesetimar i vente."

Rolv Nøtvik Jakobsen, Vårt Land

"Det er bare å glede seg over at enda flere av Geoff Dyers fornøyelige essay nå foreligger på norsk. (…) Altfor lenge var det umulig å få lest noe av Dyer på norsk, men heldigvis har Flamme forlag de siste årene tørket støvet av gamle og nye verk og brakt dem ut til det norske folk i Bjørn Herrmans fine oversettelser. Årets godbit er essaysamlingen Vi er her for å dra et annet sted (…) De mange intellektuelle og litterære sprangene gjør essayene både uforutsigbare – slik gode essay helst skal være – og tankevekkende. Og ofte hysterisk komiske. Jeg vet ikke om noen forfatter som er morsommere enn Dyer når han er på sitt mest britisk syrlige og sureste. Og sur er han heldigvis ofte."

Erika Fatland, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Geoff Dyer (f. 1958 i Cheltenham, England) debuterte med en kritisk studie om John Berger i 1987, og har siden utgitt flere sjangeroverskridende bøker om alt fra jazz (But Beautiful, 1991) via fotografi (The Ongoing Moment, 2005) til filmen Stalker (Zona, 2012). For En ren besettelse ble han nominert til National Book Critics Circle Award.

På norsk har Flamme Forlag utgitt bøkene En ren besettelse. Basketak med D. H. Lawrence (prosa, 2014) og Det jeg egentlig ville si. Utvalgte essays 1989 – 2015 (essays, 2016).

Bøker i serien