Verden sa ja (Innbundet)

Forfatter:

Kaia Linnea Dahle Nyhus (Illustratør)

Evolusjon for de yngste, fortalt på en original og glitrende måte. Dette vekker nysgjerrigheten og de store spørsmålene: Hvem er vi og hvor er vi på vei?

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 48
Illustratør: Nyhus, Kaia Linnea Dahle
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202600549
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 9
Omtale Verden sa ja

Hvordan oppsto verden og hvordan ble vi, vi? Kaia Dahle Nyhus tar leseren med på en forunderlig oppdagelsesreise for å finne ut hvor vi kommer fra og når vi ble mennesker. Det er evolusjon for de yngste og fortalt på en original og glitrende måte. Dette vekker nysgjerrigheten og de store spørsmålene: Hvem er vi og hvor er vi på vei?

Til toppen

Original evolusjonshistorie
Finn Stenstad, Tønsberg Blad
Anmeldelser Verden sa ja

Original evolusjonshistorie 18.10.2018

«Original evolusjonshistorie"

«På få år har Kaia Dahle Nyhus utviklet seg til å bli en sentral bildebokskaper i norsk og nordisk sammenheng.»

"«Verden sa ja» kan bli den aller første byggesteinen i barns møte med (…) det evolusjonistiske verdensbildet som har fått fotfeste hos oss de siste hundreårene.»

 
Finn Stenstad, Tønsberg Blad

Sier verden ja? 19.11.2018

"... et originalt og svært ambisiøst prosjekt, og det er krevende, kanskje særlig fordi vi ikke følger noen hovedperson. Drivkraften ligger snarere i at boka stadig nærmer seg lesernes egen tid, før også den elegant blir lagt bak oss: Verden er nemlig ikke ferdig (...) Teksten er nøktern og oppramsende og har slik sett noen paralleller til den bibelske skapelsesberetningen, men er blottet for all religiøsitet: Energikilden er verden selv (...) Boka vekker en bevissthet om noe større."

Hilde Dybvik, Barnebokkritikk.no

Jordens historie som storartet billedbokoratorium 18.11.2018

"Unge, lovende Kaia Dahle Nyhus (28) spenner opp det store lerretet i sin fortelling som livets opprinnelse (...) Nyhus' verdenshistorie består av kuriøst utvalgte gjenstander på et variasjonsnivå som kan måle seg med Inger Christensens legendariske diktsamling Alfabet (1981) (...) fremstillingen er et storslagent overblikk, med både komiske detaljer og en vemodig undertone (...) Kaia Dahle Nyhus har valgt et stort tema og kommer svært godt ut av det."

Morten Olsen Haugen, Aftenposten

Vellukka skapingsmyte 12.10.2018

«Vellukka skapingsmyte»

«Ei barnleg forteljarstemme ramsar opp, gjentek og forenklar, som ei imitering av korleis ein unge kunne ha ordlagt seg. Dette er originalt og vellukka.»

«Forfattaren avviser verken den eine eller den andre guddommen, men opnar for viktige tankar og samtalar om kvar vi kjem frå og kvar vi skal.»

Janne Karin Støylen, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) har samarbeidet med Gro Dahle om flere kritikerroste bildebøker. I 2011 ble hun tildelt Kulturdepartementets illustrasjonspris for Håpe, sa gåsa, mens Krigen (2013) ble nominert til bl.a. Kritikerprisen og Nordisk Råds barnelitteraturpris. Høsten 2014 debuterte hun med egen bok, Vil du høre en hemmelighet?, som hun mottok NBUs Debutantpris for. Bildeboken En dag drar mamma har gitt Kaia Dahle Nyhus et internasjonalt publikum, gjennom å være oversatt til en rekke språk.