Velsignelser av Caroline Albertine Minor (Ebok)
Ebok

Velsignelser (Ebok)

Forfatter:

Hilde Rød-Larsen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.04 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Velsignelser
Oversatt av: Rød-Larsen, Hilde
ISBN/EAN: 9788202664985
Kategori: Noveller
Omtale Velsignelser
Velsignelser er en serie uforglemmelige fortellinger om sorg og vennskap, fra et nytt og usedvanlig talent i skandinavisk litteratur.

To dager før jul henger Anso seg i et fikentre i hagen til sin australske vertsfamilie. Helena reiser til Pyreneene for å komme tettere på sin døende far, som ikke ønsker selskap. Franciska hekter seg på et kollektiv, og prøver å tette hullet i brystet sitt med to østerrikske utvekslingsstudenter.

«Suveren ny dansk prosa.» Kristeligt Dagblad

Vinner av P.O. Enquists pris
Nominert til Nordisk råds litteraturpris

Til toppen

Andre utgaver

Velsignelser
Bokmål Innbundet 2020
Om forfatter
Caroline Albertine Minor er en dansk forfatter, født 25. oktober 1988. Hun ble utdannet ved den danske Forfatterskolen i 2012 . I 2013 debuterte Minor med den kritikerroste romanen Pura vida, og ble i 2017 nominert til Nordisk Råds litteraturpris for Velsignelser.

Om Velsignelser skriver Nordisk Råd-juryen:

«Det er grusomme, utålelige, dunkle, skamfulle, angstfulle og pinefulle følelser som er på spill i de sju fortellingene, men etter opplevelsene av tap, ensomhet, svikt, sorg og retningsløshet er det også håp, vennskap, kjærlighet, medmenneskelighet og nye horisonter. Alt dette greier Caroline Albertine Minor å skildre i sin elegante, pasjonerte og usedvanlig vakre prosa. Velsignelser har potensial til å bli et hovedverk i de siste tiårenes danske kortprosa.»