Velsignelser av Caroline Albertine Minor (Ebok)
Ebok

Velsignelser (Ebok)

Forfatter:

Hilde Rød-Larsen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.04 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Velsignelser
Oversatt av: Rød-Larsen, Hilde
ISBN/EAN: 9788202664985
Kategori: Noveller
Omtale Velsignelser

Velsignelser er en serie uforglemmelige fortellinger om sorg og vennskap, fra et nytt og usedvanlig talent i skandinavisk litteratur.

To dager før jul henger Anso seg i et fikentre i hagen til sin australske vertsfamilie. Helena reiser til Pyreneene for å komme tettere på sin døende far, som ikke ønsker selskap. Franciska hekter seg på et kollektiv, og prøver å tette hullet i brystet sitt med to østerrikske utvekslingsstudenter.

«Suveren ny dansk prosa.» Kristeligt Dagblad

Vinner av P.O. Enquists pris
Nominert til Nordisk råds litteraturpris

Til toppen

Andre utgaver

Velsignelser
Bokmål Innbundet 2020

Flere bøker av Caroline Albertine Minor:

Om forfatter

Caroline Albertine Minor, født 1988, er utdannet fra Forfatterskolen i København. Hun debuterte med romanen Pura Vida i 2013, og Berlingske skrev at Minor «debuterer med smukt, afdæmpet sprog og en fortælling om rejser, sabbatår og ungdommens flydende identitet.»

Gjennombruddet kom med novellesamlingen Velsignelser i 2017. For den ble Minor nominert til Nordisk råds litteraturpris og tildelt P.O. Enquists pris. Da Cappelen Damm ga ut «Velsignelser» på norsk våren 2020, skrev Vårt Land: «Forteljingane flyt lett, kling godt, er fulle av overraskande vendingar og er i det heile tatt så botnsolide heilt ned i minste detalj at ein berre må ta hatten av og slutte opp om nominasjonen til Nordisk Råds litteraturpris.» Morgenbladet mente novellene var «preget av overflod», mens Dag og Tid kalte det «virtuos skrivekunst».

Med romanen Hummerens skall, som kom ut i Danmark høsten 2020, står Caroline Albertine Minor overfor sitt internasjonale gjennombrudd. Oversettelsesrettigheter er kjøpt av ledende forlag i alle de største europeiske bokmarkedene (Granta i Storbritannia, Grasset i Frankrike, Diogenes i tyskspråklige land). På norsk kommer boken i mai 2021.