Velsignelser (Innbundet)

Forfatter:

Hilde Rød-Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Velsignelser
Oversatt av: Rød-Larsen, Hilde
ISBN/EAN: 9788202612221
Kategori: Romaner
Omtale Velsignelser
Velsignelser av Caroline Allbertine Minor er en serie uforglemmelige fortellinger om sorg og vennskap, fra et nytt og usedvanlig talent i skandinavisk litteratur.

To dager før jul henger Anso seg i et fikentre i hagen til sin australske vertsfamilie. Helena reiser til Pyreneene for å komme tettere på sin døende far, som ikke ønsker selskap. Franciska hekter seg på et kollektiv, og prøver å tette hullet i brystet sitt med to østerrikske utvekslingsstudenter.

«Suveren ny dansk prosa.» Kristeligt Dagblad

Vinner av P.O. Enquists pris
Nominert til Nordisk råds litteraturpris


Til toppen

Andre utgaver

Velsignelser
Bokmål Ebok 2020
Anmeldelser Velsignelser
Novellens jobb er å finne smertepunktene i tilværelsen, tvinne dem rundt og slippe dem på best mulig måte ut til leseren. Velsignelser gjør jobben. Velsignelser består prøven.
 
Vidar Kvalshaug, BOK365

Tett på sorg og tap

«(...) skrevet med letthet og litterær innsikt»

«(...) det er lov å vente seg nye overraskelser fra Caroline Albertine Minor»

«(...) viser mye fint litterært håndverk i novellesamlingen «Velsignelser»Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter
Caroline Albertine Minor er en dansk forfatter, født 25. oktober 1988. Hun ble utdannet ved den danske Forfatterskolen i 2012 . I 2013 debuterte Minor med den kritikerroste romanen Pura vida, og ble i 2017 nominert til Nordisk Råds litteraturpris for Velsignelser.

Om Velsignelser skriver Nordisk Råd-juryen:

«Det er grusomme, utålelige, dunkle, skamfulle, angstfulle og pinefulle følelser som er på spill i de sju fortellingene, men etter opplevelsene av tap, ensomhet, svikt, sorg og retningsløshet er det også håp, vennskap, kjærlighet, medmenneskelighet og nye horisonter. Alt dette greier Caroline Albertine Minor å skildre i sin elegante, pasjonerte og usedvanlig vakre prosa. Velsignelser har potensial til å bli et hovedverk i de siste tiårenes danske kortprosa.»