Vekstsesonger (Innbundet)

Forfatter:

I diktsamlingen Vekstsesonger skriver Kristian S. Hæggernes om sommerferiene i ungdomsårene. For den voksne er to måneder nesten ingenting men i oppveksten føles sommerferien som ubegrenset lang tid der alt kan skje.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202655013
Kategori: Lyrikk
Omtale Vekstsesonger

Kristian S. Hæggernes skriver om sommerferiene i ungdomsskoleårene. Resultatet er en nær og personlig diktsamling om overgangen fra barndom til ungdom. Om en brytningstid med både uttalte og innforståtte forventninger det kan være vanskelig å forholde seg til. Særlig når man er en sjenert gutt som holder tankene sine for seg selv, samtidig som språket kroppen snakker blir stadig tydeligere.

Til toppen

...en mørk, humoristisk og øm diktsamling.
Tobias K. Smith, Universitas

Andre utgaver

Vekstsesonger
Bokmål Ebok 2020
Anmeldelser Vekstsesonger

Sjarmerande oppvekstskildring 24.01.2020

«Hæggernes er ikkje berre forteljar, han evnar også å skape gode bilete som gir tekstane eit ekstra lyft.»

«Boka er sjarmerande å lese. Raffinert smidd til og fiffig gjort.»

«Kristian S. Hæggernes er ein svært dugeleg novelle- og roman-forfattar og poet. Dette syner Vekstsesonger.»

Sindre Ekrheim, Dag og Tid

Forandring fryder 17.01.2020

«Hæggernes skaper et ærlig og troverdig portrett av en utilpass ungdom i sin nye diktsamling.»

«...en mørk, humoristisk og øm diktsamling. Etter møtet med poeten som ung mann sitter du igjen med en følelse av å ha overvært noe stort, noe svært viktig og innsiktsfullt om det å være ung og utilpass.»

Tobias K. Smith, Universitas

Til toppen

Om forfatter

Kristian S. Hæggernes er født i Bergen i 1972. Begynte å skrive da han gikk på U.Pihl videregående skole, deretter på Skrivekunstakademiet. Har en del forsøksvise studier (psykologi, lærerhøgskole) og siviltjeneste, og diverse andre kurs ved Skrivekunstakademiet. Han debuterte med diktsamlingen Tyngde av fallende skygge i 2004.

Kristian S. Hæggernes er også representert i antologien Stemmer i et hus (1993, Aschehoug), og i samtlige nummer av fanzinen Bleep, og har også publisert dikt på jung.no. I tillegg har han samlet tekster fra diverse egne manus i et lite hefte kalt Süt som har kommet ut i svært begrenset hjemmeprodusert opplag ca månedlig siden 1997. Han skriver innenfor det meste som finnes av genre. Poesi er den genren som ligger ham nærmest.