Ved helt riktig måne (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 72
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202456023
Omtale Ved helt riktig måne

Despard skriver særegent, med sprang som skaper overraskende sammenligninger, og et blikk som er lekende og skarpt. Balansert med et alvor beskriver hun sterke følelser på en overbevisende måte.

Hennes dikt "Should you die first", ble i England i år kåret til et av de 50 beste kjærlighetsdikt utgitt de siste 50 år. Også denne samlingen har vakre og sterke dikt om kjærlighet og sorg.

Til toppen

Andre utgaver

Ved helt riktig måne
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Annabelle Despard:

Anmeldelser av Ved helt riktig måne
"Hjå Annabelle Despard finst språkleg intelligens som hjå Ernst Orvil, eit levt liv som hjå Annie Riis, ei gløgg oppfinnsemd ein stundom saknar i norsk poesi."Jan Erik Vold, Dag og Tid

Dette er billedsterke, enkle dikt, som står i spennet mellom liv og død.

"Ved helt riktig måne er en snerten bok, den beveger seg uanstrengt mellom korte dikt som beskriver en slags hurtigevolusjon og fødsler, til natur- og dyreskildringer, og avslutter med en suitesørgedikt etter tapet av en livsledsager. Tonen er preget av livserfaring og en formet verdensanskuelse. Diktene er billedsterke og enkle, med plass til det muntre og underfundige."Morten Langeland, Klassekampen
"Ja, orda er vakre, strofene søkk inn, får meg til å smile, til å minnast, til å ta inn over meg det vesle stenket av vemod som ligg og vaker i bakgrunnen gjennom boka. "
 
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

Til toppen

Om forfatter

Anabelle Despard (f. 1943) er cand.philol. og debuterte som lyriker i 1995. Hun har utgitt sju diktsamlinger, og var tidligere ansatt som førsteamanuensis i britisk kulturkunnskap ved Universitetet i Agder. Hun er har utdanning i engelsk, fransk og litteraturvitenskap. I tillegg til sine diktsamlinger har hun vært prosa- og lærebokforfatter.