Vårs (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202581497
Kategori: Lyrikk
Omtale Vårs

VÅRS er en politisk og håpefull diktsamling fra Notodden. Her står 1.mai-togets faner side om side med rånerbilers senka understell, osteboller og jenter som lukter røyk. VÅRS er en energisk samling om identitet, sosial arv, klassespørsmål og hvordan stedet man kommer fra, både det geografiske og det personlige, former ens blikk på omverdenen.

når fabrikkene ble større

ble vi større

ble bevegelsene mulige

streikene synlige

ropene om hjelp hørt

når mitt hjerte slår, skriker det tødd life

Til toppen

Andre utgaver

Vårs
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av Amalie Kasin Lerstang:

Anmeldelser Vårs

«[...] en kampklar hyllest til Notoddens industrihistorie. Råneres dunkemusikk og luktetrær, osteboller på Tuvensenteret, fabrikkarbeidernes streik for åttetimersdagen og nå den nedlagte fabrikkens skatepark: 'også dette er verdensarv', skriver Lerstang. Lerstang pirker også i de kulturelle skillene som i dag motarbeider en større arbeiderbevegelse. [...] Som en slags Notoddens Sonja Åkesson viser Lerstang at samfunnets handlingsrom er noe vi alle er med på å skape.»

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

Heretter heter det vårs 01.05.2018

«Vårs er humoristisk og tøff og utadvendt. Lerstang vil ha deg til å le, og hun klarer det.»

«[...] Vårs er fremfor alt en hyllest til Notodden og den Unesco-listede fabrikkarkitekturen der («mitt Akropolis, mitt Great Barrier Reef»). Det er en diktsyklus om fossefall og kraftverk, arbeidsfolk og 1. mai, om fotballjenter, bluesband, rånere - og joviale folk.»

Ingunn Økland, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Amalie Kasin Lerstang (født 1988 på Notodden) debuterte i 2014 med romanen Europa, som hun mottok Tarjei Vesaas debutantpris for. Hennes første diktsamling, Vårs, kom i 2018.