Våren er en gammel mann (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202582265
Kategori: Lyrikk
Omtale Våren er en gammel mann

Annabelle Despards dikt kjennetegnes ved humor, vitalitet og nysgjerrighet.
I årets samling er fortelleren en moden kvinne som åpner for sitt livs erfaringer, helt fra hun som morløs femåring jakter på varme fang. Med en herlig vilje til å si ting som man vanligvis ikke sier, til å være oppriktig og sann, forteller hun om et liv med sterk lidenskap, mye smerte, mange tap, men også stor kjærlighet.

Til toppen

Andre utgaver

Våren er en gammel mann
Bokmål Ebok 2018
Våren er en gammel mann
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Våren er en gammel mann

Et liv i rikt billedspråk

"... et betagende verbalt kunstverk.I denne diktsamlingen møter vi en eldre kvinne som ser tilbake. Alderdommens skyggesider trer frem, og livets mange gleder. Her er varme og humor, men smerten skjules ikke, hverken den som var i eget liv eller den man ser hos andre. Språket er fullt av blomster, vakre og rare. Her er så mange overraskelser, så mye vidd og så mange vridde måter å se ting på, så mye underlig og fint og morsomt og leit."
Voksenliv, barneoppdragelse, alderdom, nytt ekteskap, mer tap og død - alt sammen omtales med denne særegne språklige fantasien som gjør Despards bøker så utrolig fine å lese."

 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen"Språket til Despard er svøpt i integritet (...) Hun veksler elegant mellom enkle og dristige bilder, mellom situasjoners inner- og yttersider, med finjustert syntaks. Vi møter en poet som både er privat og sterkt maskert. Men alltid med kriblende nærhet til det hun skildrer."

"Og i sine mange knirkende gode øyeblikk tar diktene oss med utenfor tida, til de tenksomme innendørsstunder da livet selv er som en klokke, pendlende i konsentrasjon, alltid på hitsiden av latter og sentimentalitet. "

Sindre Andersen, Klassekampen

Det såre dirrar i teksten.Dikt av mogen lyrikar der barndom og alderdom er teikna like nært og lysande klårt, med store sårflater.

Annabelle Despard skriv dikt som tvingar­ fram minne og ­assosiasjonar: Ho klarar å vekkja opp ein barndom så langt tilbake i tid, ja over sytti år. Og ho klarar - atter ein gong - å framkalla dei finaste kjenslene i eit barnesinn slik vi eig desse alle saman, ein stad der inne i det meir eller mindre nedstøva minnet. Og det som meir er: Å halda fast ved ei klår line frå det sårbare barne­sinnet til det sårbare sinnet i det ­aldrande mennesket.

Knut Ødegård, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Anabelle Despard (f. 1943) er cand.philol. og debuterte som lyriker i 1995. Hun har utgitt sju diktsamlinger, og var tidligere ansatt som førsteamanuensis i britisk kulturkunnskap ved Universitetet i Agder. Hun er har utdanning i engelsk, fransk og litteraturvitenskap. I tillegg til sine diktsamlinger har hun vært prosa- og lærebokforfatter.