Våren er en gammel mann (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202582265
Kategori: Lyrikk
Omtale Våren er en gammel mann
Annabelle Despards dikt kjennetegnes ved humor, vitalitet og nysgjerrighet.
I årets samling er fortelleren en moden kvinne som åpner for sitt livs erfaringer, helt fra hun som morløs femåring jakter på varme fang. Med en herlig vilje til å si ting som man vanligvis ikke sier, til å være oppriktig og sann, forteller hun om et liv med sterk lidenskap, mye smerte, mange tap, men også stor kjærlighet.

Til toppen

Andre utgaver

Våren er en gammel mann
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av Annabelle Despard:

Anmeldelser av Våren er en gammel mann

Et liv i rikt billedspråk

"... et betagende verbalt kunstverk.

I denne diktsamlingen møter vi en eldre kvinne som ser tilbake.Alderdommens skyggesider trer frem, og livets mange gleder. Her er varme og humor, men smerten skjules ikke, hverken den som var i eget liv eller den man ser hos andre. Språket er fullt av blomster, vakre og rare. Her er så mange overraskelser, så mye vidd og så mange vridde måter å se ting på, så mye underlig og fint og morsomt og leit."
Voksenliv, barneoppdragelse, alderdom, nytt ekteskap, mer tap og død - alt sammen omtales med denne særegne språklige fantasien som gjør Despards bøker så utrolig fine å lese."


 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Til toppen

Om forfatter

Anabelle Despard (f. 1943) er cand.philol. og debuterte som lyriker i 1995. Hun har utgitt sju diktsamlinger, og var tidligere ansatt som førsteamanuensis i britisk kulturkunnskap ved Universitetet i Agder. Hun er har utdanning i engelsk, fransk og litteraturvitenskap. I tillegg til sine diktsamlinger har hun vært prosa- og lærebokforfatter.