Vågespill (Innbundet)

Forfatter:

Kari Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 480
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vågspel
Oversatt av: Engen, Kari
ISBN/EAN: 9788202576912
Kategori: Krim
Omtale Vågespill
Ann Rosmans fjerde bok med Karin Adler utspiller seg på de grønne og forblåste Orknøyene, en plass med levende folketro og dype hemmeligheter. En plass for død og inderlig kjærlighet.

Den 5. juni 1916 forliser det britiske krigsfartøyet HMS Hampshire utenfor Orknøyene. Med seg til havbunnen tar det 700 menn, inkludert krigsministeren lord Kitchener. Ryktet sier at skipet var på vei til Russland med dyrebar last da det gikk på en tysk mine. I årene som følger er det mange dykkere som med livet som innsats forsøker å finne Hampshires myteomspunne skatt.

Nesten hundre år senere finner man en seilbåt drivende utenfor samme kyst. På dekk er det blod og spor etter slagsmål. Båten tilhører Bo Stenman, en pensjonert dykker fra Marstrand. Når det blir klart at det var Bo selv som seilet båten, drar kriminalinspektør Karin Adler og henes kollega Folke til Orknøyene for å bistå politiet med etterforskningen. Et lik oppdages og enda en båt, og i jakten på hva som har hendt blir koblingene mellom den forsvunne Bo og det for lengst forliste skipet enda sterkere. En dykkerekspedisjon ved vraket på 70-tallet var nær ved å ende i katastrofe, og av ukjent grunn har Bo Stenman blitt uvenn med flere av sine tidligere dykkerkollegaer.Til toppen

Andre utgaver

Vågespill
Bokmål Ebok 2019
Vågespill
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Vågespill
«Nå har hun gjort det igjen! Ann Rosman viser gang på gang at hun er fantastisk til å skape gode historier. Det blir en finmasket vev av spennende historie, storslagen natur, det maritime livet og den menneskelige skjebnen [...] Stormen sliter i klærene og regnet sildrer ned ruten. Angsten når dykkerklokken ikke virker blir kvelende. Nærværet er sterkt og tyngende [...] Ann Rosman er velkjent og troverdig i dette maritime miljøet, hennes nysgjerrighet og søken i historien er beundringsverdig.»Allas Veckortidning
«Boken innbyr til å leses i ett strekk, og spesielt dykkernes skjebne under 1977-ekspedisjonen er vanskelig å gi slipp på. Det er også den delen av historien som fester seg; Her kommer vi tett på de utsatte dykkerne og deres vanskelige arbeidsforhold. Trange og fuktige lugarer, hierarkiet ombord, panikkfølelsen på havbunnen og i trykkammeret - her er det ikke nødvendig med drap for å skape ubehag og spenning.»Göteborgs-Posten (Sverige)

Til toppen

Om forfatter
Ann Rosman (f. 1973) debuterte med Fyrmesterens datter, og har siden skrevet flere bøker om kriminalbetjent Karin Adler ved Göteborg-politiet. I likhet med sin heltinne er Ann Rosman en erfaren langturseiler, med sans for Evert Taube, sjøsprøyt og kystkultur. Rosman er utdannet økonom, men arbeider nå som forfatter på fulltid. Bøkene hennes har en stor leserkrets og er oversatt til et titalls språk. Ann Rosman bor i Marstrand, der de fleste bøkene hennes foregår.