Utøyakortet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202722272
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Utøyakortet

Utøyakortet er et personlig og politisk anklageskrift mot den norske offentlighetens manglende evne til å ta tak i de ubehagelige følgene av 22. juli. Og en appell om å gjøre det bedre i årene som kommer.

"22. juli er ikke et ess AUF har i ermet. Det er trumfkortet alle vi andre kan spille ut mot dem, så vi selv kan leve videre i illusjonen om at alt er som før."

Snorre Valen går tilbake til høsten 2011 og de første, kaotiske og mislykkede forsøkene på en politisk debatt om 22. juli. Han tar et oppgjør med den kalde skulderen AUF møtte så snart de begynte å snakke om politikk, og med naiviteten vi utviser i møte med vår tids ytre høyre.

Til toppen

Valens korte bok er et engasjert innlegg for retten til å diskutere politisk vold som en konsekvens av slik retorikk.
Svein Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Andre utgaver

Utøyakortet
Bokmål Ebok 2021
Utøyakortet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Utøyakortet
Bokmål Heftet 2022

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Utøyakortet

«I en herlig ufiltrert pamflett som han har kalt «Utøyakortet», tar Snorre Valen, tidligere folkevalgt for SV, nå politisk redaktør i Nidaros, et kontant oppgjør med alle, ikke minst i det liberale kommentariatet, som har lagt ansvaret for å dempe debatten på dem som bærer både fysiske og psykiske sår etter terroren.

... Både Valen og Esbati inviterer til en annen debatt om sammenhengen mellom ytringer og handlinger enn den det har vært mulig å føre i Norge de siste 10 årene. Utøyakortet er ikke AUFs «ess», slik Frank Rossavik hevdet i Bergens Tidende like etter massakren, men noe de andre har trukket for å få Utøya-generasjonen til å tie. De mange bøkene om hva det har ført til, disse to inkludert, kjennes som en høyst påkrevd utluftning. Nå kan en annen debatt få større plass, en som dreier seg om realitetene, ikke bare om debatten selv.»

 
Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter

Snorre Valen er tidligere stortingsrepresentant og nestleder i SV. Han er nå politisk redaktør i avisa Nidaros.