Tolv lysår (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202721176
Omtale Tolv lysår

Tolv lysår er en forbløffende roman -- speisa og helt naturlig på samme tid.

Vi skulle ri på en eksplosjon ut i verdensrommet, styrtes opp i luften i pågående sprengninger, med detonasjon nok til å utslette en større by, for så å kastes ut med voldsom kraft, slynges ut av atmosfæren i et vræl.

Året er 2032. Norske Vera er en av 19 000 søkere til NASAs treningsprogram for astronauter. Vil hun bli en av de få som skal reise til en romstasjon? Mars er en opplagt destinasjon, men stormaktene USA og Kina har også større planer. Hvis menneskene virkelig skal nå langt, for eksempel tolv lysår ut i verdensrommet, må astronautene være forberedt på å si farvel til verden for godt.

Til toppen

Andre utgaver

Tolv lysår
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Gro Dahle:

Anmeldelser Tolv lysår

Ligger håpet i universet? 11.12.2021

«... sannelig makter Gro Dahle å fengsle meg fullstendig med sin mursteinstykke fremtidsroman «Tolv lysår».»

«Denne gangen har Gro Dahle skrevet en roman. Det har vært vellykket»

«Gro Dahle holder oss i ånde som i en spenningsroman. »

 
Finn Stenstad, Tønsberg Blad

Hverdagslig romeventyr 14.01.2022

«Gro Dahle har skrevet en overbevisende science fiction-roman...»

«Uansett er det vanskelig ikke å bli både dypt imponert og underholdt av denne episke sci-ence fiction-romanen. »

«Dess-uten er slutten både poetisk og vakker. »

Kjetil Røed, Vårt Land

«Gro Dahle overrasker og imponerer»

«[...] frydefull og spennende underholdning. Nesten umulig å legge fra seg før siste side er slukt.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Gro Dahle er født i 1962 og bor på Tjøme i Vestfold. Hun er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har studert kreativ skriving ved Høgskolen i Telemark. I 1987 debuterte hun med Audiensen diktsamling som ble meget godt mottatt. Hun har siden markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere, med samlinger som Apens evangelium (1989), Linnea-pasjonen (1992), Regnværsgåter (1994) og Hundre tusen timer (1996). I 1998 kom Karneval, dikt i utvalg, med etterord av Arild Linneberg. I 2006 kom hennes første voksenroman: Huset i snøen, som fikk en enstemmig god mottakelse fra kritikerne. I 2012 kom Hundre tusen timer i ny utgave, med etterord av Steinar Opstad. Novellesamlingen Amerika (2015) gir en overbevisende skildring av en liten familie som flytter fra Norge til Amerika, sett fra barnets perspektiv.

Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser, bl.a. Brageprisen for beste barnebok 2002, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, beste illustrasjon, for boken Håpe sa gåsa, i 2011. Sistnevnte er illustrert av Gro Dahles datter Kaia Linnea Dahle Nyhus. Flere av Gros øvrige bøker er illustrert av hennes mann, Svein Nyhus. Sammen ble de tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2014 for bildeboka Akvarium. I 1998 mottok Dahle Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap. I 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Alle tilgjengelige bøker av Gro Dahle finner du her.