Tilpasset opplæring (Heftet)

Serie: Inkluderende skolemiljø 

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Serie: Inkluderende skolemiljø
ISBN/EAN: 9788202665869
Kategori: Grunnskolelærerutdanning , Fagbøker og Utdanningsvitenskap
Fag: Pedagogikk og elevkunnskap, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Tilpasset opplæring

I denne boken klargjør forfatterne betydningen av begrepet og prinsippet tilpasset opplæring. I tillegg gir boken et bidrag til hvordan ansvaret for tilpasset opplæring kan forstås, og hvordan begrepet er erfart i en praktisk sammenheng.

Fem ulike perspektiver ved tilpasset opplæring drøftes gjennom følgende spørsmål:

  • Hvordan kan prinsippet tilpasset opplæring forstås og tas i bruk i skolen?
  • Hvordan kan profesjonsfellesskapet arbeide for å fremme en tilpasset opplæring?
  • Hvordan erfarer elever med stort læringspotensial at opplæringen er tilpasset?
  • Hvordan fremme en tilpasset opplæring for flerspråklige elever?
  • Hvordan lede en tilpasset leseopplæring?

Boken er aktuell for studenter innenfor pedagogiske og spesialpedagogiske studieretninger. Den er også aktuell for forskere med interesse for spørsmål knyttet til skolemiljø og for lærere og lærerutdannere som arbeider med å utvikle gode og inkluderende skolemiljøer.

Til toppen

Om forfatter

Mirjam Harkestad Olsen arbeider som professor i spesialpedagogikk ved UiT Norges arktiske universitet og som seniorrådgiver i Statped. Hennes forskningsinteresser er knyttet til ulike spørsmål vedrørende barn og unges skolehverdag, så som inkluderende læringsmiljø, herunder elevers psykososiale miljø og utfordringer for læring. Hun har, både alene og sammen med andre, publisert mange forskningsartikler og bøker.

Peder Haug er professor i pedagogikk ved Høgskulen i Volda. Han har hatt lengre engasjement ved Møreforsking Volda, Norsk senter for barneforskning, NTNU i Trondheim, universitetene i Stavanger og Uppsala og i Norges forskningsråd. Haug har ledet en rekke forskningsprosjekter som har studert arbeidet i skolen og har skrevet bøker og artikler med tema fra barnehage, skole og lærerutdanning. En sterk faglig interesse har vært studier av reformer, i de siste årene knyttet til vilkårene for elever som strever i skolen.

Bøker i serien