Temporomandibulær dysfunksjon (Fleksibind)

Teori, undersøkelse og behandling

Forfatter:

Oda Sønju (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 280
Illustratør: Sønju, Oda
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202557799
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Helsefag, Medisin
Nivå: Akademisk
Omtale Temporomandibulær dysfunksjon

Temporomandibulær dysfunksjon (TMD) er en samlebetegnelse for tilstander som karakteriseres av tegn og symptomer i og fra kjeveledd, kjeveleddsmuskulatur og omkringliggende strukturer. Optimal behandling av kjeveleddsproblematikk ved TMD forutsetter inngående teoretisk kunnskap både når det gjelder diagnostisering, vurdering av den enkelte tilstand og behandling av denne. En lærebok med beskrivelser av relevante undersøkelser og behandling, spesielt når det gjelder manuelle teknikker, har derfor lenge vært etterspurt i norske fagmiljøer.

Boken tar for seg undersøkelse og behandling av TMD med utgangspunkt i prinsipper fra fysioterapi og manuellterapi og er rikt illustrert. Foruten bidrag fra fysioterapeuter/manuellterapeuter inkluderer boken relevante bidrag fra odontologer, kjevekirurg og kiropraktor. Metoder og prinsipper som presenteres baseres på et omfattende teorikapittel med henvisninger til oppdatert forskning, nasjonal retningslinje og kunnskapsbasert praksis for undersøkelse og behandling ved TMD.

Boken vil være relevant for både studenter og undervisere på bachelor- og mastergradsnivå innen fysioterapi, manuellterapi, medisin, odontologi, kiropraktikk, osteopati og naprapati. Den vil også kunne benyttes av helsepersonell som behandler personer med TMD samt som pensum på etterutdanningskurs for fysioterapeuter og felleskurs for manuellterapeuter og kiropraktorer.

Til toppen

Anmeldelser Temporomandibulær dysfunksjon

Systematisk bok om kjeveproblematikk 05.10.2018

Elisabeth Heggem Julsvoll har levert ei flott bok som utfyller Nasjonale faglige retningslinjer for utredning og behandling av TMD (tyggemuskulatur- og kjeveleddsplager). Boken anbefales på det varmeste.

Alf Sigurd Solberg, fysioterapeuten.no

Til toppen

Om forfatter

Elisabeth Heggem Julsvoll er fysioterapeut (Oslo, 1983), spesialist i manuellterapi (1994), livsstyrketrener (2005) og har en mastergrad i helseforskning fra Det medisinske fakultet, UiO (2013). Hun mottok Norsk manuellterapis forskningspris Muskel & Skjelettprisen 2014 for forskning på temporomandibulær dysfunksjon (TMD), er ansvarlig for TMD-kurs for fysioterapeuter, manuellterapeuter og kiropraktorer og har bidratt i Helsedirektoratets retningslinje om TMD (2016). Julsvoll praktiserer ved Hans & Olaf fysioterapi i Oslo.