Taushetens tyranni (Innbundet)

Forfatter:

Poul Henrik Poulsson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 504
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tavshedens tyranni
Oversatt av: Poulsson, Poul Henrik
ISBN/EAN: 9788202346928
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Taushetens tyranni
Taushetens tyranni er en personlig dannelseshistorie, en rekke levende reportasjer og en skarp analyse av hva det vil si å være borger i et demokrati.

Journalisten, forfatteren og avisredaktøren Flemming Rose følger utviklingen av den tolerante tanke fra reformasjonens kjettere og frem til i dag. Han forteller om sitt møte med systemkritikerne bak jernteppet under den kalde krigen, og viser hvordan kampen de sovjetiske dissidentene førte for universelle rettigheter, i prinsippet er den samme som de muslimske dissidentene kjemper i dag.

Det var som kulturredaktør i Jyllands-Posten Flemming Rose i september 2005 satte en avisartikkel på trykk med karikaturer av profeten Muhammed som illustrasjoner. Så sto en verden i brann. Siden den gang har Rose besøkt universiteter og tenketanker over hele verden, og deltatt på konferanser og debattmøter for å diskutere innholdet i begrepene toleranse og frihet.

Taushetens tyranni er et forsøk på å finne ut av hvordan vi kan leve sammen i en verden med folkevandringer og umiddelbar kommunikasjon på tvers av kulturene. Men mest av alt er den et lidenskapelig forsvar for retten til å tenke, tegne og uttale seg fritt.

Til toppen

Flere bøker av Flemming Rose:

Om forfatter
Flemming Rose (f. 1958) er en dansk journalist, redaktør og forfatter. På norsk foreligger hans Taushetens tyranni fra 2010, som regnes som en av de viktigste bøker om ytringsfrihet fra vår tid, og Hymne til friheten.