Taus savanne (Innbundet)

Forfatter:

Med et eggende imperialt bakteppe er Taus savanne en intenst spennende thriller, som berører en av vår tids største katastrofer: Naturen som forsvinner

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202740252
Kategori: Krim
Omtale Taus savanne

Taus savanne er oppfølgeren til Sigbjørn Mostues Riverton-nominerte og neglebitende thriller Himmelen skal gråte blod, hvor vi møter helten Even Stubberud, leder for en topphemmelig antiterrorenhet.

Der han i første bok ble involvert i en brutal flykapring, søker den pensjonerte spesialsoldaten nå en ny tilværelse i Kenya. Med et ønske om å gjøre bot for den brutaliteten han gjennom sin tidligere karriere har stått bak, skal han bidra i opplæringen av viltvoktere på savannen, for å stanse den nådeløse nedslaktingen av elefanter og annet dyreliv. Det skal imidlertid vise seg at det er sterke krefter som står bak krypskytingen – med forgreininger til en av verdens mektigste nasjoner.

Samtidig får Stubberuds tidligere sjef, Elna Husøy, leder for Forsvarets etterretningstjeneste, vite at regjeringen har besluttet å igangsette tidenes byggeprosjekt i Norge, finansiert av krefter hun for alt i verden ønsker å stå opp mot. Jobben blir ikke enklere da Stubberud starter en personlig vendetta i Nairobi, som truer med å kaste Norge inn i et diplomatisk mareritt. Det synes å være bare en utvei: Even Stubberud må dø.

Med et eggende imperialt bakteppe er Taus savanne en intenst spennende thriller, som berører en av vår tids største katastrofer: Naturen som forsvinner.

Om Himmelen skal gråte blod (2019):

Dirty Harry fra Hedmarken: "I Himmelen skal gråte blod spinner han effektivt videre på det lille stikket av ubehag vi vel alle føler når vi fester sikkerhetsbeltet og gjør oss klare til takeoff."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Vanvittig spennende."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Blir ikke det her film, så er det skammelig"
Titti Schult, SVT Go'kväll

"Sanseløst spennende, og med en helt det knapt skrives om lenger."
Ingalill Mosander, Senioren

Til toppen

Andre utgaver

Taus savanne
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Sigbjørn Mostue:

Anmeldelser Taus savanne

«... en vanvittig god kriminalroman, med høyt tempo»

«Mostue er en av vår tids beste norske krimforfattere.»

«... norsk krim på øverste hylle»

 
Simen Ingemundsen, Randaberg 24

«Er du på jakt etter en spennende, adrenalinfylt og nervepirrende thriller, er bare å kaste seg over denne. Nok en gang leverer forfatteren en velskrevet thriller av beste sort.»

 
Henning Sviland, Henningbokhylle

En spennende og actionfylt thriller 20.03.2022

«En velskrevet thriller med høyt spenningsnivå»

«Boka hadde jeg problemer med å legge fra meg, med hesblesende tempo og spenning som gir et stort adrealinkick.»

«Anbefales på det varmeste.»

Hilde Sæther, hildes-bokblogg

En spenningsroman du kan lære mye av 21.02.2022

«Dette liker jeg.»

«... nifst aktuell.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter

Sigbjørn Mostue (f. 1969) er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie. Han har tidligere jobbet som bl.a. redaktør, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn.

Som forfatter har han bl.a. hatt stor suksess med Alvetegnet-trilogien bestående av Gravbøygen våkner (2005)vinner av Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte Nissedreperen (2006) og Krakens gap (2007). Også trilogien Den siste magiker (2010-2012) har fått god mottakelse. Zombie-Bjarne (2013) var i 2014/2015 superfinalist til Foreningen !les' Bokslukerprisen, som kåres av barneskoleelevene selv.

I 2015 vant han U-prisen med I morgen er alt mørkt. Mostue har i tillegg til bøker for barn og unge skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna. I 2019 utga han thrilleren Himmelen skal gråte blod hvor filmrettighetene ble solgt allerede før utgivelse. Romanen ble også nominert til Riverton-prisen.

Alvetegnet-trilogien ser du her.

Oversikt over serien I morgen er alt mørkt finner du her.

Oversikt over serien Den siste magiker finner du her.