Taus (Innbundet)

Serie: Ego 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202382650
Alder: 10 - 16
Omtale Taus

Hvorfor kom du ikke?
Marita stikker spørsmålet skarpt inn i ham.
Hva skal du svare når du ikke kan svare at du ikke kan svare? Om Kai kunne svare, da hadde han kommet på klassefesten, og ingen ville spurt.
Espen spilte gitar og Silje sang, sier Marita, det var skikkelig bra.
Næh, sier Silje, vi hadde nesten ikke øvd.
Jo, sier Marita, det var råbra, du skulle hørt, Kai, hvorfor kom du ikke?

Kai er den stilleste gutten i den mest bråkete klassen på hele skolen. Alle hvisker og snakker og roper og ler hele tida. Ingen skjønner hvorfor Kai er stille.
Hvorfor sier du ingenting? maser de. Har du en hemmelighet?

Så dukker Anja opp, og sammen med henne snakker Kai. Derfor blir det rart og litt skummelt da Anja plutselig skal gå i Kais klasse.

Harald Nortun skriver vart og engasjerende om noe vi vet lite om.

Til toppen

Andre utgaver

Taus
Bokmål Ebok 2012
Anmeldelser Taus

"Nortun sin styrke som forfattar er fordelt på fleire plan. Han maktar å portrettere ikkje berre hovudpersonen Kai på ein truverdig og interessant måte, også bipersonane får på imponerande vis individuelt liv. (…) Det som likevel gjer sterkast inntrykk på denne lesaren, er Nortuns kapasitet som litterær språkkunstnar. Verda blir naturleg nok sett og tolka gjennom auga til outsideren Kai, i det ligg det ei formidabel språkleg utfordring. Eg synest forfattaren har truffe blink med ein språktone og uttrykksmåte som reflekterer eit skolebarns sansingar. I dette spesielle tilfellet for å formidle Kai sin fine balansegang mellom det å vere «normal» og å vere i stand til å skjule den smertefulle løyndommen sin. (…) fin og verdifull lesing for alle aldersgrupper uansett. Språket byr på stor nyting, og innhaldet gir lesaren både innsikt, uro og ettertanke."

 
Jostein Sæbøe, Romsdals Budstikke

Tause Kai

"Ung, tilbaketrukket gutt åpner seg i møte med ei fremmed jente, og av dette blir det fin litteratur. (…) Språket er enkelt, det flyter fint, og Nortun er god til å skape sterke, visuelle bilder (…) Nortun skriver også fram figurer som leseren tror på, og personene framstår som virkelige mennesker vi alle er omgitt av. Vi konkluderer med at dette er en god og ujålete ungdomsroman."

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter
Harald Nortun, født 1972, debuterte med romanen Røverskogen i 2006. Nortun har hovedfag i allmenn litteraturvitenskap, og har vært universitetslektor ved NTNU. Han har også arbeidet med Trondheim litteraturfestival, og har vært leder av Trøndersk forfatterlag.
Bøker i serien