Tante Bruns fødselsdag (Innbundet)

Serie: Elsa Beskow 

Forfatter:

Elsa Beskow (Illustratør) Elisabeth Wikborg Bang (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1980
Antall sider: 32
Illustratør: Beskow, Elsa
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tant Bruns fødelsedag
Oversatt av: Bang, Elisabeth Wikborg
Serie: Elsa Beskow
ISBN/EAN: 9788251774529
Kategori: Bildebøker og Barnas bestevenner
Alder: 2 - 7
Omtale Tante Bruns fødselsdag

Klassisk barnebok om Tante Grønn, Tante Brun og Tante Fioletts mange spennende opplevelser. I denne fortellingen nærmer Tante Bruns bursdag seg og tante Grønn, tante Fiolett, onkel Blå, Petter og Lotte forbereder flere overraskelser. Så blir kjolen til tante Brun borte...

Til toppen

Andre utgaver

Tante Bruns fødselsdag
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Om forfatter

Elsa Beskow ble født i Stockholm i 1874. Hun utdannet seg ved den tekniske skolen, og ble siden lærer. Hun giftet seg med læreren og teologen Natanael Beskow og sammen fikk de 6 barn.

I 1894 begynte hun å publisere barnebladet ”Jultomten”. Hennes første bok ble utgitt i 1897. Den het "Sagan om den lilla, lilla gumman". Gjennombruddet sitt som billedbokkunstner fikk hun i 1901 med den klassiske boken "Puttes eventyr i blåbærskogen". Den boken hun kanskje er aller mest kjent for kom ut i 1918 og heter "Tante Grønn, Tante Brun og Tante Fiolett". Senere ble det utgitt flere bøker om de tre tantene.

Temaet i mange av Elsa Beskows bøker er forholdet mellom barn og voksne og barns selvstendige initiativ. Bildene hennes er ofte store med detaljer av naturen, og virkeligheten er ofte kombinert med elementer fra eventyr.

Hennes eventyr er fortalt akkurat slik hun selv fortalte dem til sine egne barn og barnebarn. Mange foreldre vil huske disse fra den gang de selv var barn, og nå kan neste generasjon få glede av dem.

Elsa Beskow døde i 1953.

Bøker i serien