Sydover (Innbundet)

Kappløpet mot sydpolen

Serie: Amundsen og Nansen 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 64
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202296100
Kategori: Fakta for barn
Omtale Sydover

1. juni 1910 legger to skip ut på hver sin ferd. Kappløpet mot sydpolen var en høydramatisk thriller hvor naturkreftene satte menn, hunder og teknologi på prøve.

Vi følger Robert Scott og Roald Amundsens ekspedisjoner parallelt og får gjennom illustrasjoner tekst innblikk i hvordan de tenkte og hva som foregikk. Scotts og hans ekspedisjonsmedlemmers død er gripende og på samme tid rørende. Og Amundsens triumf har blitt stående som en av Norges største øyeblikk.

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Ousland:

Anmeldelser Sydover

Heftig tur

"Ouslands flotte knep er å illustrere opp disse kjente historiene på en levende og veldig fint forklarende måte. Man får en blanding av dramatikk, som disse reisene innehar i godt monn, i blandet fakta (...) en spennende bok, på et høyt nivå."
 
Morten Abrahamsen, VG

Mesterlig bildekomposisjon

”Bjørn Ousland er en erfaren illustratør, og når han for første gang lager dokumentar med ansvar for både tekst og bilder, så gjør han det helt riktig (…) Boka har mange kvaliteter, men en av de største er nettopp denne gjennomarbeidede helheten av tekst og bilder (…) Han har funnet en form og en stemme som på dyktig vis gjør bøkene til både allaldersbøker og til dedikerte barnebøker.”Morten Haugen, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Bjørn Ousland er født i 1959 i Oslo, men vokste opp og bor nå på Nesodden. Han er utdannet som tegneserieskaper i USA, og har mottatt flere priser for sine tegneserier og barnebokillustrasjoner.

Tegneseriene hans er utgitt i USA, Danmark, Sverige og Finland. Ousland er innkjøpt av Nasjonalbiblioteket, og har hatt flere separatutstillinger.

Bøker i serien