Straffe (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202232023
Kategori: Romaner
Omtale Straffe

Kora Sandell forspiller en sjanse laget hennes har til å sikre den nordnorske kystbyen seier i eliteserien for kvinner. ”Den brente straffen” snur Koras skjebne fra fotballstjerne til offentlig syndebukk. Hun blir banket opp i ”Smuget” og forlatt av sin kvinnelige kjæreste Elie. Den forspilte straffen og hetsen hun utsettes for, stilles i skyggen av kjærlighetssorgen, som ikke blir mildere av at Elie har forlatt henne til fordel for Pedro, Koras barndomsvenn.

Straffe er en underholdende kollektivroman, ikke uten såre undertoner og med en uhøytidelig allusjon til Cora Sandels Kranes konditori.

Til toppen

Anmeldelser av Straffe
"Ingeborg Arvola har bekrefta at ho har det som skal til for å bli ein god forfattar."Oddmund Hagen, Dag og Tid
"Eg likar denne romanen utruleg godt. Først og fremst fordi han har noko lite pretensiøst og sjølvhøgtidleg over seg som gjer Arvola si stemme litt unik i mylderet av unge, gamalkloke forfattarstemmer."
Gina Marie Nordberg Moe, Vinduet
"Straffe er en bok som tar deg med på både glade oppturer og bitre nedturer."
Desiree Grandahl, Fredriksstad Blad
"Leseren møter en salig blanding av livets harde realiteter, fødsel og død, og trivialiteter og småbysnakk. Sammen med forfatterens faste grep om fortellingen gjør det dette til en imponerende god roman."
Maria Gran Hansen, Tønsbergs Blad
"Talentfull, utøylet, fantasifull, med innslag av det groteske og absurde og surrealistiske - alle disse uttrykkene fra anmeldelser av Arvolas to første bøker kan anvendes på hennes tredje bok, som i alle fall fortjener to gule kort underveis for å bli i fotballspråket."

Hans H. Skei, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Ingeborg Arvola er født i Honningsvåg i 1974 og har vokst opp i Pasvikdalen og Tromsø. Hun debuterte i 1999 med voksenromanen Korellhuset, og har siden skrevet flere romaner for barn og voksne.

Hun mottok Cappelenprisen i 2004, og i 2008 fikk hun Havmannprisen for romanen Ingen dager uten regn.