Støvet, skyggen, hunden og jeg (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 80
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202367565
Kategori: Lyrikk
Omtale Støvet, skyggen, hunden og jeg

I denne diktsamlingen skriver Gro Dahle seg inn til et stille og usikkert poetisk rom, inn mot et ensomt, utsatt og mørkt subjekt.

Til toppen

Andre utgaver

Støvet, skyggen, hunden og jeg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Gro Dahle:

Anmeldelser Støvet, skyggen, hunden og jeg

"Sterke, åpne og nære dikt om den personlige katastrofen som rammer hjertet og selvbevisstheten så hardt at speilet ikke blir til å kjenne igjen.(...)Allmennmenneskelig. Språklig naken. Vond å erfare. God å lese."

 
Arne Hugo Stølan, VG

Gro Dahle er en meget stimulerende poet - og et eksempel på at kunstnere har arbeidet videre med en filosof som Wittgenstein vel så fruktbart som andre filosofer.

Knut Olav Åmås, Aftenposten

"Diktene fungerer som de er, enkle i språk og form, mer kompliserte og vanskelige i innhold og tematikk. Diktene får en til å undres over hvordan andre mennesker tenker, og de fører til ettertanke generelt. Man sitter igjen med en god følelse etter å ha lest boken, til tross for det noe nedstemte innholdet. I helhet en diktsamling som virkelig er verdt å lese."

Marit Vaagland, Lillehammer Byavis

"Gro Dahle er ein storslegen poet; modig og kompromisslaus, intens og original. Den som les dikta hennar, blir først besett og deretter varig merkt. Årets bok har svarte blomstrar på omslaget. Mellom desse mørke permane er det ei vakker reise i sorg."

Tore Elias Hoel, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Gro Dahle er født i 1962 og bor på Tjøme i Vestfold. Hun er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har studert kreativ skriving ved Høgskolen i Telemark. I 1987 debuterte hun med Audiensen diktsamling som ble meget godt mottatt. Hun har siden markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere, med samlinger som Apens evangelium (1989), Linnea-pasjonen (1992), Regnværsgåter (1994) og Hundre tusen timer (1996). I 1998 kom Karneval, dikt i utvalg, med etterord av Arild Linneberg. I 2006 kom hennes første voksenroman: Huset i snøen, som fikk en enstemmig god mottakelse fra kritikerne. I 2012 kom Hundre tusen timer i ny utgave, med etterord av Steinar Opstad. Novellesamlingen Amerika (2015) gir en overbevisende skildring av en liten familie som flytter fra Norge til Amerika, sett fra barnets perspektiv.

Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser, bl.a. Brageprisen for beste barnebok 2002, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, beste illustrasjon, for boken Håpe sa gåsa, i 2011. Sistnevnte er illustrert av Gro Dahles datter Kaia Linnea Dahle Nyhus. Flere av Gros øvrige bøker er illustrert av hennes mann, Svein Nyhus. Sammen ble de tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2014 for bildeboka Akvarium. I 1998 mottok Dahle Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap. I 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Alle tilgjengelige bøker av Gro Dahle finner du her.