Stieg Larssons arv (Innbundet)

Nøkkelen til Palme-mordet

Forfatter:

Torodd Lien (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Stieg Larsson's Quest
Oversatt av: Lien, Torodd
ISBN/EAN: 9788202588618
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale Stieg Larssons arv

Ti år etter forfatteren Stieg Larssons død, ble hans arkiv åpnet for første gang. Arkivet var glemt av alle helt til 2014 da journalisten Jan Stocklassa fikk eksklusiv tilgang. Fordelt i tyve esker lå Larssons hemmelige livsprosjekt: etterforskningen av drapet på Olof Palme.

Dette er den ukjente historien om hvordan en av verdens mest berømte krimforfattere jobbet for å løse saken som politiet mislyktes med. Det store spørsmålet blir: Hva ville Stieg Larsson funnet ut om han hadde vært i live?

Til toppen

Andre utgaver

Stieg Larssons arv
Bokmål Ebok 2019
Stieg Larssons arv - Nøkkelen til Palme-mordet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Stieg Larssons arv

Palme-drapet - utan løysing 29.01.2019

«Boka tar utgangspunkt i det hemmelege arkivet til forfattaren Stieg Larsson (Millennium-serien), som forfattaren har fått tilgang til. I tillegg har Stocklassa i over åtte år jobba med å leite fram nye personar og vinklingar i det uløyste mysteriet ... Jan Stocklassa har gjort ein god jobb med å undersøke, intervjue, lese artiklar og analyser.»

 
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Stieg Larssons arv» er en overbevisende prosedyre i Palme-saken 28.01.2019

« ... i kraft av en enorm journalistisk arbeidsinnsats, får vi servert en fascinerende og engasjerende nærstudie av et statsministermord, og ikke minst det sosiokulturelle klimaet det sprang ut av.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Morderen som gikk opp i røyk 27.01.2019

«Både underholdende og utmattende om drapet på den svenske statsministeren for snart 33 år siden, basert på den avdøde krimkongen Stieg Larssons dokumenter.»

Stein Roll, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Jan Stocklassa (f. 1965) er journalist og tidligere svensk diplomat og forretningsmann. Han har skrevet romanen Gripen av Prag (2007).