Stiansen inviterer til fest (Innbundet)

Forfatter:

og

Guri Dahl (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 341
Illustratør: Dahl, Guri
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281690028
Kategori: Kokebøker
Omtale Stiansen inviterer til fest

KÅRET TIL BESTE NORSKE KOKEBOK 2008

KÅRET TIL VERDENS BESTE FESTBOK 2009

Hvert år ønsker Stiansen tusenvis av gjester velkommen til sine restauranter Statholdergaarden og Statholderens Krostue. På fritiden inviteres gjerne familie og gode venner hjem til middagsselskap og fest. I denne boken er det deg dørene åpnes for. Du får en innføring i alle forberedelsene som ligger bak en vellykket fest, fra organisering av kjøkkenet til valg av vin og pynting av bord.

Men først og fremst er dette en matbok. En sjenerøs, ujålete og inspirerende bruksbok som snarest bør plasseres i gripeavstand fra kjøkkenbenken. Bent, som også er verdensmester i kokekunst, har sørget for at bokens flotte menyer og retter er presentert på en måte som gjør at folk flest kan få dem til. Du kan risikere å bli imponert – over deg selv!

  • 21 festmenyer med mer enn 160 oppskrifter
  • Flere hundre fotografier fordelt på 344 sider
  • Tips om planlegging og gjennomføring av en vellykket fest
  • Kurs i organisering av kjøkken og råvarer
  • Praktiske råd og tips til vertskapet
  • Stiansens vinkurs
  • Lynkurs i sushi
  • Egne handlelister for alle rettene i boken


For å gjøre festforberedelsene enklere for deg har Annette og Bent laget en nettside hvor du kan gå inn og skrive ut handlelister til alle rettene i denne boken. Her vil du også finne forslag til invitasjoner og bordkort, og du finner svar på hvilke viner som passer til hvilke matretter.

Til toppen

Flere bøker av Annette Stiansen og Bent Stiansen:

Anmeldelser av Stiansen inviterer til fest
"Og vi begeistres. Vi snur terningen til seks."
 
Aftenposten
”Årets beste norske kokebok”
 
Oppland Arbeiderblad
”Dette er en fabelaktig må-ha-bok med lekker kokekunst og folkelig barneselskap om hverandre.”
 
KK
”Stiansen inviterer til fest” (Font) er kåret til årets norske kokebok 2008. Og det er fullt fortjent. Den er en fest å lese, og ulikt de fleste norske kokebøker: En fest å bruke. Guri Dahls bilder er befriende politisk ukorrekte i det minimalistiske Norge i dette årtusenets første tiår, Bent Stiansen er en matpedagog av rang, og det medfølgende vinregisteret er en imponerende nyskapning.Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
”Festbibelen (…) I sin nye bok øser de to matperfeksjonistene av sine solide erfaringer med å holde selskap.”VG
”Nylig ble Bent Stiansens ”Inviterer til fest” kåret til årets beste norske kokebok, og det var pinadø korrekt. Stiansen forstår deg bedre enn du forstår deg selv.”Bergens Tidende
"Årets overdådige kokebok (...) er gjennomtenkt og designet til fingerspissene (...) Man er i eksepsjonelt trygge hender når man overlater det faglige og kreative til Bent Stiansen."Dagens Næringsliv
”Mesterlig fra en mester!”Halden Arbeiderblad
"En komplett festoppskrift er hva Annette og Bent Stiansen presenterer i sin nye bok (…) fra velkomstdrinken til den avsluttende nattmaten. Det hele er ujålete og lekkert, og noe enhver hobbykokk kan greie."Moss Avis
Stiansen inviterer til fest er en matbok av beste merke!”Valdres
”Må-ha kokebok!”Kamille
”Ekteparet Stiansen har levert en ny praktbok, tvers gjennom fristende og vakker, samtidig som den er praktisk i bruk, til og med med egen nettside hvor du kan printe ut handlelister til hver eneste rett i boken! Og så er det fantastisk bok og sitte å bla i!”Det gode liv

Til toppen

Om forfatter
Bent Stiansen (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon.

I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. Stiansen driver også Statholderens Mat og Vinkjeller.