Splintret. Livsloven 1 (Innbundet)

Serie: Livsloven 1

Forfatter:

Morten Hansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Unwind
Oversatt av: Hansen, Morten
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202445836
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 14 - 18
Omtale Splintret. Livsloven 1

Unwind utfordrer lesernes tanker om livet – ikke bare der livet begynner og hvor det ender, men hva det virkelig vil si å være i live.

Livet er ukrenkelig fra unnfangelsen til fylte tretten år. Mellom alderen tretten og atten, kan foreldre la barnet sitt "fragmentere". Da blir kroppen demontert og alle barnets organer blir transplantert inn i ulike givere, så livet ikke teknisk er slutt.

Connors foreldre ønsker å bli kvitt ham fordi han er for vanskelig å kontrollere. Risa, en myndling av staten, skal bli fragmentert for å kutte barnehjemskostnader. Og Lev er en tiende, et barn unnfanget for å bli fragmentert, som en del av familiens strenge religion.
Disse tre bringes sammen ved en tilfeldighet og prøver å overleve gjennom en halsbrekkende ferd tvers over USA.

Til toppen

Andre utgaver

Splintret
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser Splintret. Livsloven 1

Modig science fiction-serie om teknologiens mørke sider 02.06.2016

"Med Livsloven har amerikanske Neal Shusterman skapt en spennende og høyst lesbar firebindsserie om en dystopisk fremtidsverden bygd på konflikter fra vår egen verden [...] Det er nok å ta tak i av samfunnskritikk. [...] Livsloven [...] ble faktisk utgitt i USA før Suzanne Collins’ Dødslekene. Selv om serien leses som en klassisk thriller, tar den for seg mange aktuelle og betente temaer. Den reflekterer ikke bare rundt abort, liv og organdonasjon, men stiller også spørsmål ved fundamentalisme, kapitalisme og religion generelt. Det at virkeligheten Shusterman har skapt på mange måter ligner vår egen, gjør det hele mer tankevekkende"

Pernille Bruvik Westberg, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Neal Shusterman har ligget flere ganger på New York Times' beststelgerliste og har skrevet over tretti prisvinnende bøker for barn, ungdom og voksne, deriblant Full Tilt, Skinjacker-trilogien (Everlost, Everwild og Everfound), Livsloven-tetralogien (Splintret, Spleiset, Sjelløs og Samlet), Bruiser og The Schwa Was Here, som vant Boston Globe-Horn Book-prisen for skjønnlitteratur. Flere av bøkene hans vurderes filmatisert. Når Neal ikke reiser verden rundt, bor han i Sør-California.

Bøker i serien