Spesialklassen (Innbundet)

Forfatter:

Flu Hartberg (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 192
Illustratør: Hartberg, Flu
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202615314
Kategori: Romaner for barn
Alder: 9 - 12
Omtale Spesialklassen
Hva skjer dersom noen hacker seg inn i hjernen din og får deg til å gjøre superpinlige ting? Skrive RUMPEDØD på tavla i norsktimen, for eksempel? Ville du samarbeidet med nerdene for å løse problemet?
Steven er skolens mest populære gutt, sønn av sjefen for det populære iBrain-selskapet. Han har alt – til og med den nyeste versjonen av iBrain, som gjør at du kan være koblet til nettet dag og natt, uten verken mobil eller pc. Alt er koblet direkte til hjernen din. En dag begynner Steven å oppføre seg ukontrollert fjollete – og etterpå husker han ikke hva han har gjort! Hva er det som skjer med ham?
Mot sin vilje flyttes han til den beryktede Spesialklassen – klassen som alle ser ned på. Hvordan skal han overleve dette?
Så viser det seg at Spesialklassens supernerder kan hjelpe Steven med det mystiske og uforklarlige problemet. For det ser jammen ut som at noen har hacket seg inn i Stevens hjerne …

Til toppen

Flere bøker av Flu Hartberg:

Om forfatter
Flu Hartberg (f.1979) har holdt på med tegneserier i en årrekke, med utgivelser som Hygiene, English Conversation, Odd og Horgan. Han har illustrert flere barnebøker og har blant annet laget billedromanen Muren sammen med Markus Midré. Han har vært tilknyttet tegneseriekollektivet Dongery, og seriene hans har vært publisert både i egne tegneseriehefter og i forskjellige serieblader. Hartberg holder også tegneseriekurs for barn og ungdom og var en av initiativtagerne til Oslo Comics Expo.

For mange lesere er han nok mest kjent som fast tegner av Fagprat-stripene i avisen Dagbladet, der han også fungerer som tegner for diverse spaltister. I 2016 kom barneboka Borte vekk i verdensrommet og Moderator. Sistnevnte ble nominert til Kulturdepartementets pris for beste tegneserie. I tillegg til å arbeide som tegner, står Flu Hartberg også bak Høssing kommune, en parodi på lokale medier som er å finne på tv og internett.