Spesialklassen (Innbundet)

Forfatter:

Flu Hartberg (Illustratør)

Flu Hartberg har skrevet en fargerik og vittig tegneserieroman fra fremtidens klassemiljø. – Noe av det jeg skriver er nok litt selvopplevd, sier Flu Hartberg. Les hele intervjuet med Flu Hartberg på Boktips

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 192
Illustratør: Hartberg, Flu
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202615314
Kategori: Romaner for barn og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 9 - 12
Omtale Spesialklassen

Spesialklassen av Flu Hartberg er en gjennomillustrert roman full av humor og fjas. Men absolutt ikke ufarlig – for hva skjer dersom noen hacker seg inn i hjernen din og får deg til å gjøre superpinlige ting? Skrive RUMPEDØD på tavla i norsktimen, for eksempel? Ville du samarbeidet med nerdene for å løse problemet?

Steven er skolens mest populære gutt, sønn av sjefen for det populære iBrain-selskapet. Han har alt – til og med den nyeste versjonen av iBrain, som gjør at du kan være koblet til nettet dag og natt, uten verken mobil eller pc. Alt er koblet direkte til hjernen din. En dag begynner Steven å oppføre seg ukontrollert fjollete – og etterpå husker han ikke hva han har gjort! Hva er det som skjer med ham?
Mot sin vilje flyttes han til den beryktede Spesialklassen – klassen som alle ser ned på. Hvordan skal han overleve dette?

Så viser det seg at Spesialklassens supernerder kan hjelpe Steven med det mystiske og uforklarlige problemet. For det ser jammen ut som at noen har hacket seg inn i Stevens hjerne …

Til toppen

Spesialklassen er morsom og tankevekkende science fiction som stiller de rette spørsmålene.
Petter Lønningen, Empirix.no
Anmeldelser Spesialklassen

Klassekamp og rumpehumor 18.03.2020

Historien er blottet for dødtid. Hver eneste rute eller situasjon fyller en bestemt funksjon, noe som gir historien svært godt driv. Dessuten viser hovedpersonen viser seg å ha mange lag, noe som gjør at man fort blir glad i ham. Det er helt essensielt i denne typen bøker. (...)
Spesialklassen er morsom og tankevekkende science fiction som stiller de rette spørsmålene. Den sparker hardt oppover, men går heller ikke av veien for litt god, gammeldags rumpehumor. Akkurat slik gode ungdomstegneserier skal gjøre.

Petter Lønningen, Empirix.no

Hjerne i fare 10.03.2020

«Med «Spesialklassen» har Flu Hartberg funnet en plassøkonomisk metode for å fortelle en lenger historie i tegneserieformat. Dette gir gode resultater (…) «Spesialklassen» er solid historiefortelling med gode løsninger for tegneseriemediet som virkemiddel. Like mye får Hartberg fram sine sterke sider som prosaforfatter med en humor, intrige og fortellestemme som er velegnet til å holde på den tiltenkte målgruppas oppmerksomhet.

Trond Sætre, Serienett.no

Til toppen

Intervju

Flu Hartberg har skrevet en fargerik og vittig tegneserieroman fra fremtidens klassemiljø. – Noe av det jeg skriver er nok litt selvopplevd, sier Flu Hartberg. Vi var og besøkte han i en ombygget stall på Tøyen i Oslo, der sitter Flu ved tegnebrettet sitt og lager fargerike striper. Les hele intervjuet på Boktips.no

Til toppen

Om forfatter

Flu Hartberg (f.1979) har holdt på med tegneserier i en årrekke, med utgivelser som Hygiene, English Conversation, Oddog Horgan. Han har illustrert flere barnebøker og har blant annet laget billedromanen Murensammen med Markus Midré. Han har vært tilknyttet tegneseriekollektivet Dongery, og seriene hans har vært publisert både i egne tegneseriehefter og i forskjellige serieblader. Hartberg holder også tegneseriekurs for barn og ungdom og var en av initiativtagerne til Oslo Comics Expo.

For mange lesere er han nok mest kjent som fast tegner av Fagprat-stripene i avisen Dagbladet, der han også fungerer som tegner for diverse spaltister. I 2016 kom Moderator, som ble nominert til Kulturdepartementets pris for beste tegneserie. I tillegg til å arbeide som tegner, står Flu Hartberg også bak Høssing kommune, en parodi på lokale medier som er å finne på tv og internett.

Han har gitt ut to myldrebøker; barneboka Borte vekk i byen (2011) og Borte vekk i verdensrommet (2016), og "debuterte" i 2020 som romanforfatter med barneromanen Spesialklassen, en fargerik og actionfylt blanding av tekst, tegninger og tegneserie.