Søster (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202527396
Kategori: Lyrikk
Omtale Søster"Det trengs minst to for å bære en mor".  Det særegne fellesskapet mellom søstre er rammende og lengselsfullt beskrevet av enebarnet i denne diktsamlingen. Med varme og humor får Gro Dahle fram de mange sidene ved det å være søster. En ideell gavebok til en søster eller sjelevenn.

Til toppen

...en nydelig og klok diktsamling...
Bergens Tidende

Andre utgaver

Søster
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Gro Dahle:

Anmeldelser Søster

Sanselige og lekne dikt om søsterskapet i en av høstens beste diktsamlinger. (...). Årets diktsamling, Søster, er en av høstens sterkeste diktsamlinger, og kan også tjene som bevis på at moderne dikt slett ikke er vanskelige å forstå. (...)Dette er dikt som ikke sminker seg, men som med sin sanselighet og poetiske undring også byr på eksistensielle innsikter i det å være en søster, en mor, eller en datter. (...)Gro Dahle har skrevet en nydelig og klok diktsamling som bør leses av alle som har eller, som meg, savner en søster.

 
Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidende

En av Gro Dahles beste diktsamlinger noensinne. Og det sier ikke lite. Søsterdikt med malstrøm av hvalflokker, poeten beveger seg elegant oppe i lyset og nede i dypet i et og samme dikt.

Endre Ruset, Dagbladet

EI SØSTER Å BLI GLAD I 18.11.2016

" det som mest av alt pregar Dahles stil, er det skarpe blikket for både det vanskelege og det vakre i det vanlege."

Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

Høstens diktsamling er en strålende hyllest til søsterskapet.

Anne Cathrine Straume, NRK

Til toppen

Om forfatter

Gro Dahle er født i 1962 og bor på Tjøme i Vestfold. Hun er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har studert kreativ skriving ved Høgskolen i Telemark. I 1987 debuterte hun med Audiensen diktsamling som ble meget godt mottatt. Hun har siden markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere, med samlinger som Apens evangelium (1989), Linnea-pasjonen (1992), Regnværsgåter (1994) og Hundre tusen timer (1996). I 1998 kom Karneval, dikt i utvalg, med etterord av Arild Linneberg. I 2006 kom hennes første voksenroman: Huset i snøen, som fikk en enstemmig god mottakelse fra kritikerne. I 2012 kom Hundre tusen timer i ny utgave, med etterord av Steinar Opstad. Novellesamlingen Amerika (2015) gir en overbevisende skildring av en liten familie som flytter fra Norge til Amerika, sett fra barnets perspektiv.

Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser, bl.a. Brageprisen for beste barnebok 2002, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, beste illustrasjon, for boken Håpe sa gåsa, i 2011. Sistnevnte er illustrert av Gro Dahles datter Kaia Linnea Dahle Nyhus. Flere av Gros øvrige bøker er illustrert av hennes mann, Svein Nyhus. Sammen ble de tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2014 for bildeboka Akvarium. I 1998 mottok Dahle Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap. I 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Alle tilgjengelige bøker av Gro Dahle finner du her.