Sonja Wigert (Heftet)

Et dobbeltliv

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 248
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202652159
Kategori: Biografier
Omtale Sonja Wigert

Sonja Wigert (1913-1980) vant en konkurranse om å bli Norges Greta Garbo i 1934 og ble en av Nordens ledende stjerner innen film- og teaterverdenen. Under den andre verdenskrig vevet hun seg inn i spionasje og dobbeltspionasje for å hjelpe sin familie. Det var en innsats som kostet. Til tross for at hun var en oppriktig antinazist, ble hun i 1945 stående for opinionen som stripet. Da freden kom måtte Wigert forsvare sin ære for å overleve som skuespillerinne -- og menneske.

Iselin Theien har skrevet en biografi over en kvinne som ble dyrket på scenen og på kinolerretet, men som aldri fikk full anerkjennelse for sin mest krevende rolle: Nemlig den hun spilte etter stram regi fra den svenske etterretningstjenesten som dobbeltagent i Oslo og i Stockholm. Kjente skikkelser passerer revy i boken, først og fremst som Wigerts beundrere, kjærester og ektemenn -- fra Josef Terboven og Anders Jahre til eventyreren Torsten Flodén, flyverhelten Bernt Balchen og adelsmannen Niels von Holstein-Rathlou.

Til toppen

...en gnistrende biografi..
VG

Andre utgaver

Sonja Wigert
Bokmål Ebok 2019
Sonja Wigert - Et dobbeltliv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Anmeldelser Sonja Wigert

Veldokumentert og velskrevet biografi

«Og nå, gjennom denne klare og grundige biografien om henne, lyssettes hele hennes liv, med en markant redegjørelse for hennes krigsinnsats og de omkostningene det senere utviklet.»
 
Knut Holt, Fædrelandsvennen
«...en gnistrende biografi...»
 
Guri Hjeltnes, VG
«Det er sjelden å lese en så veldokumentert biografi som den historikeren Iselin Theien har skrevet om skuespilleren Sonja Wigert. [...] Boka om Sonja Wigert er blitt et gripende dokument om en spennende kvinneskikkelse.»Jon Michelet, Klassekampen
«Solid og godt.»Johan O. Jensen, Adresseavisen
«Theien skriver slik at fagligheten ikke på noen måte står i vegen for spenningen. Derfor blir biografien om Sonja Wigert medrivende lesning, både om et begivenhetsrikt liv og om en side av norsk krigshistorie.»Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Om forfatter
Iselin Theien (f. 1974) er historiker fra Universitetet i Oxford, der hun skrev en avhandling om norsk fascisme. Hun ble etter det postdoktor i historie ved Universitetet i Oslo, som kåret henne til Forskertalent 2005 ved Det humanistiske fakultet. Sonja Wigert. Et dobbeltliv er hennes første bok.