Sommerregler (Innbundet)

Forfatter:

Ute Neumann (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 48
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The rules of summer
Oversatt av: Neumann, Ute
ISBN/EAN: 9788202427375
Kategori: Bildebøker
Omtale Sommerregler

Sommerregler er en tilsynelatende enkel fortelling om hva to gutter, den ene litt eldre enn den andre, finner på i løpet av en sommer. Hvert oppslag presenterer en sommerregel. Illustrasjonen viser hva som skjer når regelen brytes. For hvert nytt oppslag blir bildene mørkere og mer og mer mystiske, før vi mot slutten av boka ser at båndet mellom guttene er blitt styrket og sommerens magi er gjenvunnet.

Vinner av den prestisjetunge prisen Children’s Book Council of Australia (CBCA) Picture Book of the Year Award 2014.

Til toppen

Anmeldelser Sommerregler

Enkel fortelling, store opplevelser

"Enkelt og uendelig. Shaun Tans fantasiske bildebøker skaper undring i tid og rom. [...] Shaun Tans signatur er en taktil, stofflig og nærmest sanselig kunst. Denne boken er intet unntak, den er et kunstverk. [...] Shaun Tans bøker åpner for mange slags tolkninger; det finnes knapt noen fasit. Sikkert er det at denne boken, der det mørkeste mørke avløses av et stilleben der fristende frukt og blomster nærmest bugner ut av boksidene, kan gi store opplevelser til den som tar seg tid. Det er spennende å se hvordan Shaun Tan lar kunsthistorien spille med i en bok som likevel blir genuint nyskapende. [...] Med sin kollisjon mellom det mykt menneskelige og det harde teknologiske - det nærmest science fiction-aktige som kanskje heller ikke er så ufølsomt og kaldt som man skulle tro - blir Tans fortelling tidløs og dermed alltid aktuell."

Anne Cathrine Straume, nrk.no

Dagbladet anbefaler

"Enkel og samtidig kompleks bildebok om to gutter som leker sammen i et lett surrealistisk sommerlandskap. Full av detaljer som er morsomme å fabulere rundt."

Marie L. Kleve, Dagbladet

Å prøve egne vinger

"Å si at forventningene er høye når Shaun Tan utgir en ny bildebok, er ikke å ta i. [...] det er liten grunn til å bli skuffet over Sommerregler. [...] Sommerregler er en bok man ikke så lett blir ferdig med, og det er ikke vanskelig å konkludere med at den både er en visuell nytelse og gir noe å tygge på."

Linn T. Sunne, Barnebokkritikk.no

Stillsam livsvisdom

"Shaun Tun tillhör dem inom bilderboksgenren som faktiskt har något att tillföra, inte bara de älskade barnen utan också oss vuxna. En bragd i sig."

Eva Åström, Norrbottens-kuriren (S)

Bror över mörka vatten

"Det är tvivelsutan årets finaste bilderbok."

Gunilla Brodrej , Expressen (S)

Til toppen

Om forfatter
Shaun Tan er kunstner, forfatter og filmskaper. Han er verdenskjent for sine illustrerte bøker for både voksne og barn, som inkludererblant dem The Rabbits, Det røde treet, Sommerregler, Fortellinger fra Ytre Utkant og den kritikerroste ordfrie romanen Ankomsten. Han har også skrevet The Singing Bones, en kunstbok med skulpturer han har formet og fotografert, basert på Brødrene brødrene Grimms eventyr. Han har vunnet en Oscar for den korte animerte kortfilmen Den bortkomne tingen og Sveriges prestisjefylte ALMA-pris (Astrid Lindgren Memorial Award) for sitt bidrag til internasjonal barnelitteratur. Shaun bor i Melbourne i, Australia.